MotoGP Le Mans: Vinales wint, crashes voor Rossi en Marquez

Maverick Vinales heeft op het Bugatti circuit van Le Mans de MotoGP race gewonnen voor Johann Zarco die spectaculair tweede werd voor eigen publiek en de eveneens sterk rijdende Dani Pedrosa, die zich vanaf de dertiende startplek keurig naar voren had gereden. Dat Vinales de winst pakte was geen verrassing te noemen gezien zijn sterke optreden tijdens de trainingen en polepositie, maar dat Zarco zijn eveneens sterke uitgangspositie vanaf p3 wist te verzilveren met een tweede podiumplek des te meer. Lang zag het er ook niet naar uit dat Pedrosa het podium zou halen, maar crashes van Marquez halverwege de race en Rossi een paar bochten voor de finish, vol in gevecht om de winst met Vinales, zorgden voor een spectaculair einde van de race en de laatste podiumplaats voor de Honda fabrieksrijder. Zowel Rossi als Marquez hadden de crash geheel aan zichzelf te wijten en lieten daarmee beiden de kans liggen om afstand van elkaar te nemen in de wk-stand. Vinales leidt nu dan ook het kampioenschap met 85 punten, gevolgd door Pedrosa met 68 punten, Rossi met 62 en Marquez met 58 punten. MotoGP-rookie Zarco staat keurig vijfde met 55 gescoorde punten.

De Moto2 race werd gewonnen door Franco Mobidelli, tweede werd Francesco Bagnaia en de laatste podiumplek was voor Thomas Luthi. Morbidelli leidt de Moto2 wk-stand met 100 punten, gevolgd door Thomas Luthi met 80 en Alex Marquez met 62 punten.

De Moto3 kende een herstart na een mega crash over een oliespoor waar bijna het hele veld bij betrokken was, gelukkig zonder ernstige verwondingen van de coureurs. De sprintrace over 16 ronden die daarop volgde werd een prooi voor Joan Mir die op het podium vergezeld werd door Aron Canet en Fabio Di Giannantonio, die de race respectievelijk als tweede en derde eindigden. Bo Bendsneyder had zich als negende weten te trainen, had een moeilijk begin van de race, maar wist toch een mooi ritme te vinden om daarmee ook als negende over de finish te komen. Livio Loi viel met een 16de plaats net buiten de punten. In de Moto3 leidt Joan Mir nu met 99 punten, voor Romano Fenati met 65 en Aron Canet met 63 punten. Livio Loi neemt de 14de plaats in met 15 punten, Bo Bendsneyder staat 16de met 12 punten.

De volgende ronde van de MotoGP wordt verreden op 4 juni in Mugello, Italië.

Maverick Vinales voor de 3de keer dit seizoen op het hoogste schavotje


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief