Skip to main content

MotoGP last meer races af, hele seizoen 2020 onder druk

Corona virus

Door organisator Dorna en motorsportbond FIM is zojuist aangekondigd dat de MotoGP races op 31 mei (Mugello, Italië) en 7 juni (Barcelona, Catalonië/Spanje) zijn afgelast. Daarnaast heeft Dorna CEO Carmelo Ezpeleta aangegeven te vrezen voor een afgelasting van het hele seizoen

De afgelasting van de GP’s van Mugello en Catalunya zijn geen verrassing. Op de kalender staan nu nog wel de volgende races: de GP van Duitsland op 21 juni en de Dutch TT op het TT-Circuit in Assen op de 28ste, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat deze wel doorgaan. 

Daarnaast begint het er steeds meer op te lijken dat het hele seizoen 2020 wel eens overgeslagen zou kunnen worden. Met het afgelasten van de twee grote evenementen zoals vandaag gebeurde, begint het hart van het kampioenschap langzaam te verdwijnen. Op de huidige kalender zijn al een flink aantal evenementen kort achter elkaar gepland, om ze alsnog later in het jaar door te kunnen laten gaan. Dit betekent wel dat er nu vijf overzeese races achter elkaar staan gepland: Thailand, Japan, Australië, Maleisië en Argentinië. Het lijkt niet heel realistisch dat er een groot kampioenschap als MotoGP, met zoveel mensen die verplaatst moeten worden, dergelijke reisbewegingen zal kunnen maken. 

Ezepeleta zou tegen het Duitse Speedweek gezegd hebben dat hij de optie van een totale afgelasting heeft overwogen als er geen vaccin gevonden wordt. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit verhaal maar uit één bron komt. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws