Skip to main content

MotoGP: Jorge Martin wint, Veijer op het podium

Ducati

De start van vandaag was een kopie van die van de sprintrace van gisteren. Marini kwam zeer goed weg maar Martin gooit hem er voor bij het ingaan van de eerste bocht, Bagnaia zit op P6. Het tempo ligt niet erg hoog en midden in het veld zijn er veel positiewisselingen. Bagnaia heeft het een paar keer flink aan de stok met Marc Marquez maar de leider van het kampioenschap kan de Spanjaard voorblijven. Binder schuift naar voren en zit aan de staart van Martin die op zijn beurt het tempo omhoog schroeft. Iedereen kan dit tempo volgen, de top tien zit vrij dicht bij elkaar.

Brad Binder doet geen moeite om Martin voorbij te gaan, Bagnaia daarentegen is bezig met een opmars en schuift een paar plaatsen naar voren en sluit aan achter Alex Marquez. In sector 4 is het Alex Marquez die onderuit gaat en de strijd moet staken. Bagnaia schuift hierdoor een plaats op en heeft P3 in handen. Als de race de laatste fase in gaat steekt Brad Binder Jorge Martin voorbij. Beide coureurs zijn met elkaar aan het knokken voor P1 en daardoor kan Pecco Bagnaia aansluiten bij de twee vechtersbazen. Bagnaia bemoeit zich er nog niet mee en blijft op P3.

Net voor het ingaan van de laatste ronde laat Bagnaia eindelijk wat zien. Hij doet een poging om zijn voorgangers buitenom in te halen maar dit mislukt, Binder loert bij Martin maar die heeft zijn verdediging goed voor elkaar. Martin wint voor Binder en Bagnaia. Later bleek dat Brad Binder in de laatste ronde op het groen heeft gereden en hij moet zijn plaats afstaan aan Bagnaia. Martin loopt wederom in op Bagnaia in het klassement

Moto2: In de laatste ronde is het einde wedstrijd voor Zonta van den Goorbergh, door technische problemen kon de jonge Nederlander de race net niet afmaken. Bo Bendsneijder reed net buiten de punten, hij werd 16e. Aldeguer wint de race voor Acosta en Chantra. Als over twee weken Pedro Acosta in de top-4 rijdt is hij wereldkampioen.

In de Moto3 behaalde Collin Veijer zijn eerste podium. De Nederlander ging als koploper de laatste ronde in maar door een highsider moest hij anderen voor laten gaan. Even leek het er op dat Veijer naast het podium terecht zou komen maar op de streep pakt hij Masia en mocht hij plaats nemen op het podium. Alonso wint voor Furusato en mag zich rookie of the year noemen.

Over twee weken is de MotoGP karavaan in Maleisië.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws