Skip to main content

MotoGP: Joan Mir wint zijn eerste MotoGP race

Suzuki

Vanaf de start is het meteen knokken aan de voorzijde om de beste plaatsen. Pol Espargaro, Rins en Mir leiden het veld en daarachter is het Fabio Quartararo die onderuit gaat samen met Aleix Espargaro. Beide motoren schuiven over het voorwiel weg maar hebben elkaar niet geraakt en daarmee zijn de kansen voor Quartararo om wereldkampioen te worden een heel stuk is geslonken. Hij krijgt zijn Yamaha nog wel aan de praat en kan zijn weg, als laatste van het veld, weer vervolgen.

Valentino Rossi heeft een plek in het midden van het veld en komt langzaam naar voren. Na vier ronden zet Rossi zijn Yamaha aan de kant. Een technisch probleem zorgde ervoor dat de door Covid-19 geplaagde Rossi de race moet staken. Cal Crutchlow en Bagnaia gaan ook onderuit en ook voor hen een DNF. Alex Rins heeft al een tijdje de leiding en Mir kan Espargago voorbij komen en Suzuki staat één en twee in de race maar en virtuele tussenstand van het kampioenschap is Suzuki ook één en twee.. Mir lijkt sneller te zijn dan Rins en een fout van Rins zorgde ervoor dat zijn teamgenoot eenvoudig de leiding in de wedstrijd over kon nemen. We raken in de eindfase van de race en Joan Mir kan een klein gaatje slaan naar Rins die niet los kan komen van Pol Espargaro. Alex Marquez is van de 14e startplaats opgeklommen is naar de 8e maar Dovizioso komt hem voorbij op het rechte stuk. Marquez probeert aan te haken maar remt zich onderuit. Einde race voor Marquez. Nakagami kruipt langzaam maar gestaag richting Espargaro maar hij is te laat begonnen met versnellen. De laatste ronde is voor het team van Suzuki enorm spannend maar de leider in het kampioenschap wint zijn eerste MotoGP wedstrijd en Rins pakt de tweede plaats. Het is de eerste 1-2 voor Suzuki sinds 1982. Espargaro blijft zoals gezegd Nakgagami voor en pakt de derde plaats. In de tussenstand van het kampioenschap staat Mir eerste (162 punten), Quartararo staat tweede (125 punten) en Rins derde met eveneens 125 punten.

Bo Bendsneyder kende eindelijk weer een positief weekend. Hij had zich als 14e gekwalificeerd en kwam ook als 14e over de finish. Daarmee kan de Nederlander twee WK punten bijschrijven. Er zijn nog twee races te gaan, de volgende race is 15 november en wederom op circuit Ricardo Tormo in Valencia Spanje.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws