Skip to main content

MotoGP in 2012 elektrisch

Vandaag is bekend geworden dat met ingang van 2012 het MotoGP kampioenschap op elektrisch aangedreven racemotoren verreden zal worden. Bronnen binnen MotoGP organisator Drona hebben dit bericht bevestigd. De keuze voor de overstap van motoren aangedreven door organische brandstoffen naar elektromotoren is genomen omdat de organisatie zich verantwoordelijk voelt en een voorbeeld wil geven voor een schonere wereld en een leefbaarder milieu.

In een eerste reactie op het nieuws zegt Drona CEO Carmelo Epzeleta: “Als raceorganisator en voorbeeld voor miljoenen racefans wereldwijd willen wij het initiatief nemen tot een schonere wereld. Onze kinderen moeten ook nog lang kunnen genieten van de mogelijkheid tot racen en als we nu geen actie ondernemen is er straks geen wereld meer over om onze hobby uit te voeren.”

Epzeleta laat verder weten dat de nieuwe reglementen nog niet volledig, maar over niet al te lange tijd, en zeker voor 1 april 2011 bekend gemaakt zullen worden. Naast een meer klimaatneutraal milieu ziet Drona de elektromotoren als een extra toevoeging aan de koningsklasse van de motorsport omdat het maximale koppel van de elektromotoren al vanaf het eerste moment beschikbaar is en dit zorgt voor meer spektakel tijdens met name de start van de races.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws