MotoGP: Fabio Quartararo heer en meester in Catalunya

Aleix Espargaro staat op pole position. Hij was gisteren tijdens de kwalificatie de snelste en scherpte het ronderecord ook nog even aan. Naast hem is het de Ducati van Bagnaia en Quartararo maakt de eerste startrij compleet. Het is erg warm op het circuit van Catalunya en de rijders maken zich op voor een race over 24 ronden (111 km).

Espargaro heeft een goede start maar Quartararo remt hem eruit en gaat als eerste door bocht één. Nakagami gaat onderuit en neemt Alex Rins mee. Nakagami komp met zijn helm tegen de motor van Pacco Bagnaia en ook hij gaat hierdoor onderuit. Ook Bradl haalt de eerste ronde niet, 4 rijders uit de race in de eerste ronde. Marni is Aleix Espargaro voorbij en probeert Quartararo bij te houden maar die kan relatief eenvoudig wegrijden bij de rest. Na 6 ronden racen is zijn voorsprong ruim twee seconden. Enea Bastianini, derde in het klassement om de wereldtitel, remt zichzelf onderuit in bocht vijf en ook zijn teamgenoot Fabio Di Giannantonio . Halverwege de wedstrijd is Quartararo 3,5 seconden voor op de Aprilia van Espargaro die achter hem Marini en Zarco heeft. Marini gaat het gevecht aan met Espargaro en kan de tweede plaats weer terug te halen. Quartararo is inmiddels 5 seconden los van de rest en het heeft er alle schijn van dat hij probleemloos de eerste plaats op gaat eisen. Aleix Espargaro en Marini wisselen een paar keer van positie. Bij het ingaan van de laatste ronde is het Espargaro die na de finish de handen omhoog steekt en hij denkt dat de race voorbij is. Door deze enorme domme fout zakt hij terug naar de vijfde plek. Quartararo wint voor Marini en Zarco.

Bij de Moto2 verliep de start niet lekker bij de twee Nederlandse deelnemers. Ze zaten er beide slecht bij en moesten zij van achter uit het veld naar voren zien te komen. Bo Bendsneyder heeft een hele goede race gereden en kwam als 13e over de finish. Ook Zonta van de Goorbergh hoeft niet ontevreden te zijn over de race, hij knokte zich tot plaats 20. De volgende race is 19 juni op de Sachsenring in Duitsland.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief