MotoGP-coureur Andrea Iannone 18 maanden geschorst wegens doping

Het FIM International Disciplinary Court (CDI) legt 18 maanden schorsing op aan MotoGP-coureur Andrea Iannone wegens overtreding van de dopingcode. Het CDI heeft hierover gisteren een definitief besluit genomen, na de voorlopige schorsing op 17 december 2019. Iannone is met terugwerkende kracht geschorst tot 16 juni 2021, terwijl ook zijn wedstrijdresultaten uit november 2019 (Sepang en Valencia) ongeldig zijn verklaard met “verbeurdverklaring van medailles, punten en prijzen”. 

Andrea Iannone werd bij een In-Competition routinetest tijdens de GP van Maleisië betrapt op Drostanolon, een stof die door het WADA-verboden is als anabole steroïde. 

Op 4 februari 2020 vond in Mies (Zwitserland) een hoorzitting plaats voor de CDI. Aan het einde van de hoorzitting besloot het CDI-panel de hoorzitting te schorsen in afwachting van de aanvullende en opmerkingen van de partijen tot 28 februari 2020. Blijkbaar heeft het verweer van Iannone geen verandering van inzicht opgeleverd, waardoor nu de schorsing definitief is geworden. Tegen de beslissing van het CDI kan binnen 21 dagen nog beroep worden aangetekend bij het Court of Arbitration for Sport (CAS) in Zwitserland. 

Iannone’s werkgever Aprilia Racing gaf eerder aan dat de coureur onslagen zou worden als het vonnis gehandhaafd zou worden, wat nu dus is gebeurd, al is er nog en beroepmogelijkheid. Het team reageert als volgt: “Het is een absurde straf, die ook zijn onschuld erkent. We willen Andrea terug op de motor en we zullen hem steunen tijdens zijn beroep bij het CAS”. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief