Skip to main content

MotoGP Catalonië: Dovizioso wint opnieuw

Op een zonnig en uiterst warm circuit van Barcelona heeft Andrea Dovizioso onder het toeziend oog van 100.000 bezoekers de MotoGP race voor de tweede keer op rij gewonnen. De extreem hoge asfalttemperatuur voorspelden een ware slijtageslag voor de banden en zorgde er dan ook voor dat de racepace lager lag dan wat mogelijk bleek uit de trainingen om de banden te sparen. Tijdens de race ontstond een kopgroep met Pedrosa, Marquez en Dovizioso, terwijl het Yamaha fabrieksteam met Rossi en WK-leider Vinales genoegen moesten nemen met posities in het middenveld. Dovizioso liet zien dat hij momenteel in een positieve flow verkeert door in de laatste fase van de race de leiding te nemen en weg te lopen bij zijn rivalen Marquez en Pedrosa. Hij won de race met 3,5 seconden voorsprong op Marc Marquez, die op zijn beurt 3,2seconden voor Dani Pedrosa over de meet kwam, terwijl WK-leider Vinales als 9de en Rossi als 10de de race af wisten te sluiten.
Mede door de matige resultaten van het Yamaha fabrieksduo Rossi en Vinales is de strijd om het kampioenschap erg spannend, waarbij er nog van alles mogelijk is. Vinales gaat nog wel aan de leiding met 111 punten, maar door de winst van Dovizioso zag deze zijn achterstand op de WK-leider tot 7 punten slinken. WK-stand: 1. Maverick Vinales (111 pt), 2, Andrea Dovizioso (104), 3. Marc Marquez (88). Rossi is gezakt naar de vijfde positie met 83 punten, net achter Pedrosa die er 84 heeft.

Alex Marquez won de Moto2 race overtuigend door de hele race dominant en onbedreigd op afstand aan kop te rijden. Winnaar van de vorige race, Mattia Pasini, werd tweede, terwijl Thomas Luthi de laatste podiumplaats opeiste. In de WK-stand wordt het spannender aan de kop met Franco Morbidelli weliswaar nog aan de leiding met 123 punten, maar hij ziet zijn voorsprong tot 7 punten slinken op Thomas Luthi die er nu 116 heeft. Alex Marquez wist met de overwinning zijn derde positie in de WK-stand (met nu 103 punten) dan wel niet te verbeteren, maar zijn afstand op de Morbidelli wel te verkleinen van 35 tot 23 punten.

De Moto3 was een prooi voor Joan Mir. Hij wist Romano Fenati en daarachter Jorge Martin net voor te blijven op de finish. Bo Bendsneyder kende een matige race, startend van p13 wist hij nog net 1 puntje te pakken met een 15de plaats. Livio Loi had zich als 23ste gekwalificeerd en wist de race als 25ste af te sluiten. WK-stand Moto3: 1. Joan Mir (133 pt), 2. Romano Fenati (88), 3. Aron Canet (85). Bo Bendsneyder staat 14de met 17 punten, Livio Loi 17de met 15 punten.

Over 2 weken treffen de coureurs elkaar voor de achtste ronde in Assen waar voor de 87ste keer de Dutch TT wordt verreden.

Andrea Dovizioso op weg naar de winst


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws