Skip to main content

MotoGP: Alex Rins wint enerverende race op Phillip Island

Op pole position stond vandaag Jorge Martin maar alle ogen zijn toch gericht op Bagnaia en Quartararo. Deze twee heren staan twee punten uit elkaar in het klassement met nog maar drie races te gaan. Bagnaia start van P3 en Quartararo vanaf P5. Bij de start komt iedereen goed weg, het is Martin op P1 daarachter Marc Marquez en dan Bagnaia. Qurartararo blijft op de 5e plaats en Jack Miller sluit bij de Yamaha aan. Martin en Marquez nemen een kleine voorsprong op Bagnaia. Na drie rondes verremt Quartararo zich. Hij kan de motor ternauwernood overeind houden maar verliest 17 plaatsen en gaat als 22e weer verder. Miller en Bagnaia wisselen meerdere malen van positie, de twee teamgenoten vechten beide voor hun eigen gewin.

Alex Rins was gestart vanaf P10 en hij kruipt langzaam door het veld heen naar de voorkant toe. Na 7 rondes heeft hij Miller ingehaald en sluit hij aan bij Bagnaia. Alex Marquez kegelt Jack Miller onderuit in bocht 4, deze bocht is dit weekend omgedoopt tot Miller-corner. Einde race voor beide coureurs. Quartararo maakt een fout en remt zich onderuit. Hij kan niet meer verder rijden en speelt hiermee Bagnaia in de kaart. Vooraan het veld is Jorge Martin niet snel genoeg en de eerste 10 rijders zitten binnen één seconde van elkaar. Alex Rins steekt Martin eenvoudig voorbij. Bagnaia en Marquez doen het zelfde en met nog 14 ronden te rijden zal snel duidelijk worden wie de banden nog het beste heeft. Bagnaia heeft Rins ingehaald en ook Marquez gaat de Suzuki van Rins voorbij maar Rins kan pareren. De eerste drie mannen kunnen zich niet loswrikken van de rest. Er worden veel posities gewisseld en soms lijkt het op een Moto3 wedstrijd. Voor het Yamaha fabrieksteam is het geen beste dag, ook Morbidelli gaat onderuit en de spullen kunnen worden ingepakt. De laatste fase van de wedstrijd is aangebroken en het is niet te zeggen wie dit gaat winnen. Bagnaia zit op P1 en achter hem is het Bezzecchi, Rins en Marquez. Het heeft er alle schijn van dat zij gaan uitmaken wie er gaat winnen. In de laatste rond zet Rins zijn motor naast Bagnaia en haalt hem in. Ook Marquez gaat de Ducati voorbij. Bagnaia laat de twee gaan en neemt genoegen met de derde plaats. Marquez kan Rins niet meer inhalen en in het laatste jaar dat Suzuki met de MotoGP wint hij op Phillip Island.

In de Moto2 werd Bo Bendsneijer 10e, Zonta van den Goorbergh ging vandaag niet van start. Hij ging in de eerste traing onderuit en raakte geblesseerd. Volgende race is in Maleisië op 23 oktober.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws