Skip to main content

Molenaar NSF100 Cup 2019 voor jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar

Op de hoogste trede van het podium staan voor volgepakte tribunes tijdens de Red Bull Rookies race voor eigen publiek in Assen… Dat overkwam oud-NSF coureur Bo Bendsneyder in 2014. Voor alle kids tussen de 10 en 14 jaar die ervan dromen om hem dat na te doen, of misschien zelfs ooit in de MotoGP te rijden, is er nu de mogelijkheid een stapje dichterbij te komen om die droom te verwezenlijken. De Molenaar NSF100 Cup biedt een uitstekende start voor een succesvolle motorsport carrière en de inschrijving voor seizoen 2019 is nu geopend!

Opleiding
Niet alleen kids die ervan dromen om de MotoGP te bereiken maar ook die helemaal gek van motorwegracen zijn kunnen zich inschrijven voor het volgende seizoen Molenaar NSF100 Cup. Alle jongens en meisjes tussen de 10 en 14 jaar met enige ervaring op 2 of 4 wielen kunnen zich aanmelden voor de selectie. Ervaring met een minibike sluit het beste aan bij het racen met de Honda NSF100 maar ook ervaring in de motorcross, trial, karts, BMX of mountainbikes is een prima basis. Natuurlijk is daarnaast een flinke dosis motivatie van groot belang. Niet alleen op maar ook naast de baan kan gerekend worden op persoonlijke aandacht en begeleiding van een KNMV MT trainer. Er wordt aandacht besteed aan alle facetten van de motorsport: niet alleen aan rijvaardigheden en motortechniek maar ook aan lichamelijke en mentale fitheid. Een goede warming-up, nabespreking van iedere sessie op de baan en verzorging van de motor zijn daar onderdeel van. Discipline is dan ook van groot belang maar gaat niet ten koste van de gemoedelijke sfeer. Ieder seizoen weer worden er naast de baan vriendschappen voor het leven gesloten.

Selectie en competitie
De Molenaar NSF100 Cup biedt jongeren de kans om op een professionele maar laagdrempelige manier te motorracen. Een seizoen bestaat uit ongeveer 8 wedstrijddagen die worden verreden op de TT Junior Track in Assen en diverse andere (kart)banen door het land. Op iedere wedstrijddag worden er een aantal trainingen en 2 races verreden. Voorafgaand aan het seizoen worden er ook diverse trainingen georganiseerd. De motoren worden iedere wedstrijd naar de circuits getransporteerd en voor aanvang van de eerste training wordt er geloot wie op welke motor rijdt. De winnaar is aan het eind van het seizoen Nederlands kampioen en voor eerstejaars is er een eigen ‘Rookie’ klassement. De wedstrijden worden gefaciliteerd door de KNMV en zijn onderdeel van het NK Junior Moto Racing.

Nieuwsgierig geworden? Inschrijven voor de selecties kan tot 30 september door het inschrijfformulier op de website in te vullen: http://www.nsf100championship.nl/inschrijven 
Na ontvangst wordt er persoonlijk contact met je opgenomen. Eerst komen kijken kan natuurlijk ook! De laatste race van het seizoen wordt op zaterdag 22 september verreden op circuitpark Berghem.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws