Michael van der Mark vervangt Jonas Folger bij MotoGP Sepang

Waar World Superbike coureur Michael van der Mark tijdens het MotoGP weekend in Aragon niet de kans kreeg om in de MotoGP mee te rijden, krijgt hij deze nu wel in Sepang. De geblesseerde Duitse Yamaha Tech3 rijder Jonas Folger werd het vorige raceweekend al vervangen door Yamaha-testrijder Kuhta Nozane en zal dus ook komende race niet meerijden.

De Nederlander leek al een kans te krijgen om op een MotoGP machine te stappen toen Valentino Rossi in augustus zijn been brak en het daardoor nog niet zeker was of hij wel kon deelnemen aan de race in Aragon. Rossi stapte toch op zijn Yamaha, en daarmee liet Van der Mark zijn debuut in de MotoGP op zich wachten. Tijdens de race in Maleisië zal Van der Mark rijden op een Yamaha YZR-M1. Yamaha beloont hem hiermee voor zijn bijdrage aan de winst van de 8 uur van Suzuka en de 2 podiums die de coureur in zijn eerste jaar voor de Japanse fabrikant reed. 

Michael van der Mark over zijn aanstaande debuut:

“Het spreekt voor zich dat ik erg enthousiast ben. Een aantal weken geleden had ik bijna de kans om op een MotoGP motor te stappen, maar dat ging niet door. Toen Hervé belde kon ik, ondanks dat ik nu een erg druk schema zal hebben, geen nee zeggen tegen deze kans. Ik ben erg blij en kijk vooruit naar dit avontuur. Gelukkig ben ik bekend met Sepang, maar de MotoGP coureurs hebben hier het afgelopen jaar al veel getest, dus iedereen zal snel zijn. Ik wil dit weekend gewoon genieten, om mijzelf te verbeteren en om te kijken hoe het is om met de YZR-M1 te rijden. Op dit moment hebben we heel wat momentum in het WSBK, dus is het denk ik het perfecte moment om op de Yamaha te stappen. Ik kijk ernaar uit om op de MotoGP motor te rijden en wil Hervé en Yamaha bedanken voor deze kans.” 

 

Bron: Yamaha-Racing.com


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief