Michael van der Mark pakt dubbelzege op Donington Park

De Nederlandse coureur Michael van der Mark heeft dit weekend geschiedenis geschreven door beide World Superbike races te winnen. Dit deed hij voor de ogen van het Britse publiek, dat hoopte op winst voor de Britse coureurs Tom Sykes en regerend wereldkampioen Jonathan Rea. 

Race 1
Tegen de verwachtingen in behaalde Van der Mark op zaterdag zijn eerste World Superbike zege, waarbij hij het duo van Kawasaki achter zich liet. Dit deed hij tijdens een spannende race waarin hij vanaf de 6e plek zichzelf naar voren werkte om uit te komen bij de Kawasaki rijders. Met nog 11 ronden te gaan begon de Nederlander zijn opmars naar de eerste positie. Na Jonathan Rea ingehaald te hebben, werd 2 ronden later ook Sykes gepasseerd en reed Van der Mark daarmee op kop. Deze positie gaf hij niet meer uit handen, waarna hij als eerste over de finishlijn reed. Hiermee is Michael van der Mark de eerste Nederlander ooit die een race in de World Superbike klasse heeft gewonnen en was de overwinning ook erg belangrijk voor Yamaha. De Japanse fabrikant behaalde haar laatste overwinning in 2011 met Marco Melandri.

Race 2
In de tweede race op het Donington Park circuit startte teamgenoot Alex Lowes vanaf pole position en Van der Mark vanaf de 9e plaats. Ook in deze race toonde Van der Mark zijn kracht op het Britse circuit door in de eerste ronde naar een 5e positie te rijden. Tijdens de vele positiewisselingen die plaatsvonden aan de voorkant van het rijdersveld, kwam thuisrijder Leon Haslam ten val. Van der Mark kwam in de 4e ronde op de 2e positie te rijden, achter zijn teamgenoot Lowes, maar had ook Kawasaki coureur Jonathan Rea aan zijn achterwiel. Nadat de regerend wereldkampioen Van der Mark passeerde vond er een strijd om de koppositie plaats. Van der Mark wist zichzelf hierbij naar voren te werken om zo weer op de eerste plaats te eindigen met achter zich Kawasaki coureurs Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea. 

Foto: Yamaha Racing


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief