Skip to main content

Michael van der Mark in 2021 van Yamaha naar BMW WorldSBK Superbikes

De Nederlandse World Superbikes coureur Michael van der Mark (27) zal in 2021 niet meer op een Yamaha rijden. Daarmee beëindigt Van der Mark een periode van vier jaar bij het Japanse merk. Yamaha wenst Van der Mark alle succes, zo laten ze in een persbericht weten. “VDM” zal in het komende seizoen overstappen naar BMW Motorrad, waar hij op een BMW S1000RR van het BMW Motorrad WorldSBK fabrieksteam zal rijden, aldus Duitse en Italiaanse motorsportmedia. Dit is overigens nog niet officieel bevestigd, meestal volgt dat bericht enige dagen na het afscheidsbericht zoals Yamaha dat zojuist verstuurde. 

Michael van der Mark werd in 2014 wereldkampioen in World Supersport, nadat hij in 2012 al het Europees Superstock 600 kampioenschap had gewonnen. Niet minder belangrijk voor de status van de inwoner van Bergschenhoek is het feit dat hij maar liefst vier keer de 8 Uur van Suzuka endurancerace heeft gewonnen, een wedstrijd die voor Japanse fabrikanten van ongekend belang is. Van der Mark won op de Yamaha YZF-R1 drie races. Dit jaar is de Turk Toprak Razgatlioglu zijn nieuwe teamgenoot bij het Yamaha Factory team, die gelijk al een race won. 

Momenteel zijn Tom Sykes en Eugene Laverty de coureurs voor BMW BMW Motorrad WorldSBK. Het is niet niet bekend wie er naast de Nederlander zal komen te rijden. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws