Skip to main content

Marquez wint GP Australië

Marquez

MotoGP
Andrea Iannone heeft met zijn Ducati een zeer goede start en neemt meteen de koppositie in. De Ducati blijkt gedurende de hele race op het rechte stuk superieur aan de Yamaha’s en de Honda van Marquez. Maar in de tweede ronde raakt Iannone een opvliegende vogel, wat een gat in de topkuip veroorzaakt. Marquez en Lorenzo hebben ondertussen een gevecht om de 2e en derde positie. Rossi nam de vijfde positie in, maar klimt op. Lorenzo neemt de leiding over de wedstrijd in een kan maar moeizaam wegkomen. Iannone valt terug naar de vijfde positie, terwijl tot in de zevende ronde de eerste 8 coureurs bijeen blijven. Iannone heeft ondanks de averij met de Ducatie een geweldige topsnelheid waarbij hij meerdere malen twee posities pakt, maar in het bochtige deel van Philip Island pakken Marquez en Rossi hun positie weer terug. Met 13 ronden te gaan kan Lorenzo de voorsprong niet vasthouden. Marquez rijdt solo naar de Spanjaard toe en laat de beide Italianen achter. De posities blijven in dit deel van de race stabiel, maar drie ronden later weet Marc Marquez Lorenzo aan de kant te zetten. Door dit gevecht weten Iannone en Rossi dichterbij te komen, waardoor er weer een kopgroep ontstaat. Lorenzo herpakt met zeven ronden te gaan de leiding in de race en weet wederom een klein gaatje te slaan. Achter hem wisselen Ianone en Marquez de tweede positie enkele malen. Vier ronden verder pakt Rossi de tweede positie over van Marquez, maar omdat ze allebei wijd gaan, kan Ianonne binnendoor komen. Marquez revancheert op Rossi, waardoor Rossi op de vierde positie komt. In de laatste ronde neemt Marquez de tweede positie over. Rossi is hevig in gevecht met Ianonne, waardoor een forse touché volgt, die zonder gevolgen blijft. Marquez geeft in de laatste bochten van de race alles wat hij heeft en met slecht een kwart ronde te gaan zet hij de Honda binnendoor naast de Yamaha van Lorenzo, die geen antwoord heeft op deze versnelling van de Marquez, moet daardoor genoegen nemen met de tweede positie. Ianone pakt de derde plaats en Rossi wordt vierde.

Valentino Rossi behoudt nog steeds de leiding in het klassement met 296 punten. Lorenzo volgt met 285. Marquez staat derde met 222 punten. Door de tweede positie van Lorenzo en de vierde van Rossi is Yamaha in het constructeurs kampioenschap niet meer in te halen. 

Moto2
Al vroeg in de race wist Alex Rins de leiding in handen te nemen ten kosten van Lowes. Rins sloeg snel een gat naar Lowes en Luthi. Pons kreeg een ride-through penalty opgelegd vanwege een valse start. Luthi crashte in de 17e ronde, maar kon zijn weg vervolgen en finishte op de 15e positie. Rins leidde de race van begin tot eind, terwijl Baldassarri opklom door het veld om de derde positie achter Lowes in te nemen. Wereldkampioen Zarco finishte als zevende.
Rins heeft in het WK klassement door de afwezigheid van Rabat (206 punten) en zijn winst een flinke stijging kunnen maken naar de tweede positie (214 punten).

Moto3
Livio Loi zag in de eerste bocht zijn kans schoon en nam de derde positie over, maar al snel bleek dat hij deze goede positie niet kon handhaven. De eerste doorkomst had de Belg al 11 plaatsen verloren. Verderop in de race kwam Loi ten val na een aanvaring met Joan Mir. Hij zou niet de enige zijn die crashte. Na 15 ronden was de helft van het oorspronkelijke veld uitgevallen door crashes. Ook koploper in het kampioenschap Kent was een van deze ongelukkige coureurs. McPhee, die de race van pole positie was gestart, crashte eveneens. Het gevecht om de leiding vond plaats tussen Oliviera, Binder, Vazquez, Navarro en Fenati. Nadat Oliviera de leiding nam, gaf hij deze niet meer af. Vazquez volgde , maar kon niet succesvol aanvallen. Binder maakt het podium compleet.
Door zijn uitval kon Kent vandaag geen wereldkampioen worden. Kent leidt met 244 punten, gevolgde door Oliviera en Bastianini, met respectievelijk 204 en 188 punten.

Foto: HRC

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws