Marquez wereldkampioen, Rossi en Lorenzo DNF

MotoGP
Marc Marquez heeft op het circuit van Motegi met een overwinning zijn wereldkampioenschap veilig gesteld ten koste van de twee Yamaha coureurs die beiden de race niet konden uitrijden. Alhoewel Marquez de leiding nam in de eerste bocht, kwamen Rossi en Lorenzo snel langszij. Marquez haalde eerst Rossi in, waarna de twee enkele malen van positie wisselden. Marquez kwam als winnaar uit dit gevecht en zette de achtervolging in op Lorenzo. In de vierde ronde haalde Marquez de Yamaha van zijn landgenoot in en nam met zijn Honda afstand van Lorenzo. Rossi, die van pole position gestart was, kwam dichterbij Lorenzo en in de zesde ronde nam Valentino Rossi de tweede positie over van Lorenzo. 

Het noodlot sloeg kort daarna toe voor Valentino Rossi. De Italiaan ging onderuit en alhoewel Rossi de pits nog kon bereiken, kon hij de race niet vervolgen. Marquez vergrootte ondertussen zijn voorsprong op Lorenzo, totdat ook Lorenzo met vijf ronden te gaan onderuit ging. Marquez kon door deze gebeurtenissen de winst veilig stellen en afstevenen op zijn derde wereldkampioenschap in de MotoGP en zijn vijfde in totaal.
Marquez is met 273 punten niet meer in te halen. Rossi staat tweede met 196 punten en Lorenzo derde met 182 punten.

Moto2
In de Moto2 klasse schreef Thomas Lüthi de race op zijn naam, voor Johann Zarco en Franco Morbidelli. Lüthi wist na de start de eerste positie in de race te pakken, voor Morbidelli en Nakagami. Lüthi en Morbidelli kwamen in eerste instantie al vroeg los van de rest van het veld. Nakagami en Zarco wisten echter halverwege de race de aansluiting met Morbidelli te maken, waarna Zarco zowel Morbidelli en Nakagami voorbij stak. Nakagami en Morbidelli waren in de slotfase van de race in een hevig gevechtg om de loaatste podiumplaats verwikkeld, maar de Japanner kon voor zijn thuis publiek niet de derde positie binnen te halen.
Zarco staat eerste in het algemeen klassement met 222 punten, voor Rins (201) en Lüthi (179).

Moto3
Enea Bastianni won de Moto3 race op het circuit van Motegi, voor Brad Binder en Hiroki Ono. Ono werd vanwege een te laag gewicht van de motor gediskwalificeerd, waardoor de derde podiumplaats naar Nicolo Bulega ging. Livio Loi werd zevende, Bendsneyder finishte als 18e, na een ride-through penalty vanwege een jumpstart.
Brad Binder is al zeker van het wereldkampioenschap met 269 punten, voor Bastianni (164 punten) en Navarro (143 punten).

Foto: Honda


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief