Marquez de sterkste in regenrace op Misano

Marc Marquez heeft de Grand Prix van San Marino gewonnen. De Spanjaard was de snelste op een nat Misano voor Danilo Petrucci en Andrea Dovizioso. Bo Bendsneyder scoorde ondanks een crash een zesde plaats in de Moto3 wedstrijd.

De grote afwezige tijdens deze Grand Prix van San Marino was Valentino Rossi, die vorige week zijn been brak op twee plaatsen tijdens een enduro-training. De top-drie in het kampioenschap Maverick Viñales, Andrea Dovizioso en Marc Marquez vertrokken vanaf de eerst startrij op een kleddernat circuit van Misano. Thijsrijder Danilo Petrucci leek lang op de overwinning af te stevenen, maar in de slotfase wist Marquez hem te verschalken. Dovizioso eindigde als derde en gaat daardoor nu samen met Marquez aan de leiding in de titelstrijd. Viñales finishte als vierde.

Ook de Moto3 wedstrijd werd verreden op een natte baan. Bo Bendsneyder reed in vierde positie toen hij ten val kwam. De Rotterdammer pakte zijn KTM snel weer op en wist zich na een sterke race weer op te werken naar voren. Mede door een groot aantal valpartijen finishte Bendsneyder op een keurige zesde plaats. Romano Fenati won voor zijn thuispubliek. Dominique Aegerter was de sterkste in de lastige omstandigheden in de Moto2.

De uitgebreide wedstrijdverslagen zijn te lezen op de website www.dutchmotorsport.nl

Wedstrijdverslag MotoGP

Wedstrijdverslag Moto3

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief