Skip to main content

KTM brengt GasGas als nieuw motormerk in de MotoGP

Pierer Mobility, eigenaar van motormerken KTM, Husqvarna en meer recent GasGas, heeft aangekondigd één van haar MotoGP-teams volgend jaar als GasGas Factory Racing Team in te gaan zetten. Dit betekent dat het Tech3-team volgend jaar in de rode kleurstelling van GasGas zal rijden, in plaats van de oranje KTM-kleuren. Als rijder zal Pol Espargaro terugkomen van Honda, de tweede rijder wordt later bekend gemaakt. Pit Beirer, directeur motorsport, gaf aan dat GasGas weliswaar als nieuw merk wordt gebracht, maar dat de MotoGP-machines technisch exact gelijk aan de KTM’s zullen blijven. Er zal dan ook niet geprobeerd worden om de voordelen te krijgen, die nieuwe merken hebben om zich beter te kunnen ontwikkelen. Overigens heeft KTM dezelfde werkwijze gebruikt in de Moto3 en Mot0, waar ook KTM teams werden “omgekleurd” naar GasGas.

GasGas straatmotoren

Daarnaar gevraagd gaf Hubert Trunkenpolz, Chief Marketing Officer van Pierer Mobility, aan dat de GasGas motoren wel een nieuwe impuls gaan krijgen als merk voor jongeren, maar dat alle GasGas-modellen altijd op hetzelfde technische platform als de KTM’s en Husqvarna’s blijven staan. Er zullen -technisch gezien- dus geen ‘eigen’ GasGas modellen komen, maar er zal altijd gewerkt worden met de technische platformen die ook voor KTM en Husqvarna gebruikt worden. 

Husqvarna?

Het is wel opvallend dat GasGas nu zowel een team in Moto3, Moto2 als MotoGP krijgt, terwijl zustermerk Husqvarna alleen in de Moto3 als merknaam bestaat. Het is geen geheim dat de nieuwe, eigen modellen van het “witte” merk uit de Pierer-stal niet enorm succesvol zijn, maar de vraag is nu of de extra aandacht voor GasGas niet ten koste zal gaan van Husqvarna. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws