Skip to main content

KTM brengt GasGas als merk naar Moto3 Grand Prix

Na de overname van het Spaanse merk GasGas door KTM, herhaalt de Oostenrijkse fabrikant dezelfde werkwijze om het merk op de kaart te zetten, als ze eerder bij Husqvarna gebruikten. Dit houdt in dat het nieuwe merk voor het overgrote deel dezelfde line-up als KTM krijgt, maar dan voorzien van GasGas kleurstellingen en logo’s. Bij Husqvarna is de merkwaarde daarnaast vergroot door het als merk op de toch al ruim aanwezige KTM racemotoren in motorcross en Moto3 aan te brengen, wat nu ook bij GasGas gaat gebeuren. Hierdoor komt het offroadmerk, na een recente terugkeer in MXGP, nu voor het eerst in wegrace GP’s terecht. KTM heeft daar nu al 9 teams en 15 rijders met KTM als merknaam rijden, en één in Husqvarna-kleuren. 

In 2021 zal daarom het Spaanse Aspar-racing team van Jorge Martinez voorzien worden van een andere, rode kleurstelling, de huiskleur van GasGas. Het Aspar-team rijdt al langer met KTM en doet dat nog erg goed ook; Albert Arenas voert het wereldkamioenschap zelfs aan, met nog maar eén race te gaan. Volgend jaar rijdt het team met twee Spaanse rijders: Sergio Garcia en Izan  Guevara, wat de Spaanse uitstraling van het geheel nog versterkt.

“Dus waarom Moto3, waarom Aspar en waarom nu? Nou, timing, zoals ze zeggen, is alles! We geloven dat dit het juiste moment is om onze horizon te verbreden en ons daarbuiten te verplaatsen, op het asfalt. Moto3 heeft een jeugdige energie, die perfect past bij GasGas en de samenwerking met Aspar Team, wat is nou een betere manier om in Moto3 te stappen? Wij zijn een merk met een trotse Spaanse afkomst, zij zijn een succesvol Spaans team, waarin Spaanse rijders zullen strijden tegen de beste ter wereld. Het past perfect.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws