Skip to main content

Koning Willem-Alexander bij Motocross of Nations op TT-Circuit Assen

 

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is zondagmiddag 29 september aanwezig bij Motocross of Nations op TT Circuit Assen. Tijdens deze “MXoN” motorcrosswedstrijd van de internationale motorbond Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) strijden 40 nationale landenteams voor de overwinning. Vorig jaar was Nederland dominant tijdens de editie in de USA, maar door een blessure van één van de rijders won TeamNL niet.Dit jaar zal het team in ieder geval uit Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff bestaan, de derde rijder wordt nog gekozen uit Calvin Vlaanderen of Roan van de Moosdijk.

Koning Willem-Alexander woont de afsluitende manche en de huldiging van de winnaars bij. Voorafgaand aan de wedstrijd brengt de Koning een bezoek aan de paddock om het Nederlandse technische team te ontmoeten. Na afloop van de wedstrijd ontmoet de Koning de deelnemers van TeamNL. Daarnaast spreekt de Koning met onder meer vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging en van de organisator Stichting MXGP Assen. De wedstrijd vindt zijn oorsprong in Nederland. In 1947 werd de wedstrijd voor het eerst gehouden in Duinrell, Wassenaar.

De Motocross of Nations wordt dit jaar voor het eerst in 15 jaar in Nederland gereden en staat op de topsportkalender van NOC/NSF, waarbij er ook een flinke financiële ondersteuning in de vorm van een subsidie van ruim 1 miljoen euro voor het motorsportevenement is.. 

 

Foto: RVD – Jeroen van der Meyde

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws