Skip to main content

Komend weekend: NK Junior Moto Racing Assen 2018

Komend weekend wordt de vierde wedstrijd van het NK Junior Moto Racing op de TT Junior Track in Assen verreden. Op zaterdag 9 juni komen de Molenaar NSF100 Cup, GAMMA Yamaha R125 Cup en Puch-klassen in actie. Op zondag is het de beurt aan de Junioren in de Minibikes en de Open 125cc/MiniGP klasse. Voor de tweede keer dit seizoen zal de Junior Track in Assen worden aangedaan door de jeugdige talenten. Het beloven weer spannende races te worden. 

Op zaterdag zullen met name regionale rijders in de Molenaar NSF100 Cup willen laten zien wat ze in huis hebben. Rookie Nick Roelfsema uit Musselkanaal zal zijn leidende positie in het kampioenschap gaan verdedigen maar winnaar van de laatste wedstrijd Daniël Tappel uit Stadskanaal zal het hem zeker niet makkelijk maken. In de GAMMA Yamaha R125 Cup heeft Eddie de Boer de leiding in de tussenstand overgenomen van Melvin van der Voort, die de openingsrace van het seizoen in Assen wist te winnen. Ook daar wordt een spannende strijd verwacht. De coureurs van de 50cc en 70cc Puch klassen zullen ook op zaterdag twee races rijden.

De overige klassen trainen op zaterdag maar rijden hun races op zondag. Bij de minibikes rijden de Junioren A, B en Open Minibike klasse ieder twee races. De Open 125cc en MiniGP klasse rijden gecombineerd in 1 groep. De Supermotards vullen op zondag het programma aan en rijden op die dag hun trainingen en dubbele races.

Op zaterdag 9 juni vangen de trainingen om 10.00 aan. De eerste race start om 15:30 en de prijsuitreiking zal rond 18:30 plaatsvinden.
Op zondag 10 juni vangen de trainingen om 11:00 aan en wordt de eerste race om 13:45 verreden. De prijsuitreiking is rond 17:30.

De jonge talenten in actie zien? Het hele weekend is de TT Junior Track aan De Haar 9 in Assen gratis toegankelijk voor publiek. Kijk voor al het overige nieuws en het volledige tijdschema op www.juniorracing.nl

Nick Roelfsema (18) voor Twan Smits (85) en Daniël Tappel (15)  in de Molenaar NSF100 Cup tijdens de openingsrace van het seizoen in Assen.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws