Skip to main content

Komend weekend 70 teams in 6 Heures Moto Spa-Francorchamps 2023

De verhuizing van de 6 Heures Moto op de kalender van het Circuit van Spa-Francorchamps heeft geen invloed gehad op de populariteit van het door DG Sport opgezette endurance-evenement. Integendeel, je zou bijna geneigd zijn te zeggen… Met 70 teams klaar voor de strijd op zondag 27 augustus is deze endurance klassieker bijzonder populair, niet in het minst door de “Le Mans” start.

Tickets, tijden en locatie

Bespaar geld door uw tickets van tevoren te kopen voor € 20,- vanaf 1 mei tot maandag 21 augustus’s middags). Ter plaatse: € 25,-. Vanaf 21 augustus 2023 kun je nog steeds je tickets online kopen voor € 25,-(online of ter plaatse op de dag zelf). Betaalde toegang vanaf 12 jaar.

Online tickets: https://6heuresmoto.com/nl/spectateur/tickets/ . Betalingswijzen: Visa/Master Card of Bancontact.

Openingstijden: zondag 26 augustus 2023 van 7.30 tot 18.00 uur. De 6 Heures Moto start om klokslag 11u55 vanwaar de deelnemers meteen de Raidillon opgaan.

Adres: Circuit de Spa-Francorchamps – Route du Fagnoû, 4970 Stavelot (België)

Parkeren & Kamperen

Parkeren: 8€ / dag, geen voorverkoop, betaling met kaart. Camping: 30€ / evenement, geen voorverkoop, betaling met kaart. Meer info op de website van het circuit.

Rijdersparade zaterdagavond

Op zaterdag 13 augustus ’s avonds, staat de Parade des 6 Heures Moto op het menu, die het centrum van Spa inkleurt en het grote publiek de kans biedt om de piloten en hun machines te bewonderen, alsook te genieten van de meest spectaculaire animaties.

Zoals u heeft begrepen, zal het op het Circuit van Spa-Francorchamps niet ontbreken aan bezienswaardigheden. De 6 Heures Moto blijven trouw aan hun uitstekende traditie en dus zullen tests en races op één en dezelfde zondag plaatsvinden. See you in Spa…

70 Teams

Vooral omdat de winnaars van de editie van 2022 aanwezig zullen zijn om hun titels weer te verdedigen. Te beginnen, wat betreft de strijd om de absolute overwinning, met het Trax Racing Team / Vigenon Racing-team, met een startnummer # 37 dat zal worden gedragen door Niels Hattas, Yves Bollaerts en Côme Geenen. Als tegenstanders zullen ze te maken krijgen met team Druijff Racing Kawasaki, met Erwin Druijff en Wayne Tessels (#12), Mototech GYTR ProShop, met David Drieghe, Davy Maes en Vincent Lonbois (#61), Moto JL Selection – Interbike, met Christopher Lequeux en Nicky De Wit (#85) en natuurlijk ook HCR, met Marc Fissette, Didier Jadoul en Bram Lambrechts (#101) ! Kortom een mooie bende…

1000 AM Klasse

Hetzelfde geldt voor de 1000 AM-categorie, vorig jaar gewonnen door Racing-Products.com (Zonnepanelen Zuid Nederland Endurance Racing in 2023), dat het opnieuw doet met René Van Eyk en Nelson Rolfes, dit keer vergezeld van Olaf Heemels (#80). De andere kandidaten voor de overwinning zijn ongetwijfeld Alteco – TD-parket, met Wim Van Den Bossche, Thomas Dieleman en Maikel De Block (#21), Pani-Team #23 Ducati Aarschot met Tom Vermoesen, Tom Vanneste en Yannick Loir (# 23 ), J&I racingteam met Ives Aerts, Wim Boekestijn en Gerd Maris (#32), APM Organization – Mototech.lu – JS Products met Andy Anen en Arnaud Mulders (#43), WBB Racing Team met Patrice Paulis, Michael Adam en Raphaël Gerein (#46), ToMaCa-Racing-Team met Torino Sabia, Carl Cheret en Mathieu Ruelens (#56), MC 69 racing met Wesley Ceulemans, Steven Dierickx en Tjorven Pooters (#69), DD Racing 88 met Didier Daniel, Christian Greter en Geoffrey Possen (#88), en niet te vergeten Trax Racing Team 2 met Dennis Vermoesen, Johan Larminier en Sander Claessen (#111). Kortom een topaanbod, niet makkelijk om hier de top drie te voorspellen.

600cc

Vorig jaar had een 600cc, die van het DDB 62-team (dit jaar in 1000 PRO met David Sanchis Martinez en Kevin Kaut), de prestatie geleverd om na 6 uur racen een absoluut podium te behalen. We zullen dan ook zeer alert blijven op de prestaties van deze machines, waarvan er slechts één, de #55 Team Performance 55 (Olivier Bolmont-Cédric Rosmant) uitkomt in de 600 PRO. Wat betekent dat de 600 AM-overwinning niet onbeslister kan zijn, met in de hoofdrollen GODAStream (#8, Godeau-Roosen-Godeau), Broes Racing (#39, Huertas Y Broes-Meersman-Limbourg), Jamoto Racing Team (# 41, Dejeux-Degrugilliers-Lejoint), Pitbox Racing Team 600 (#70, Vyncke-Van Der Eynde-Wenseleers), Team 77 (#77, Schneider-Köhler -Belczykowski), SFR Racing Team (#78, Middelkoop-Jacobs-Bosma), LPN Racing Team (#96, Monseur-Lambert-Vandevelde), moto2style (#513, De Biolley-Zwirblis-Khorand) of zelfs TDM Racing Team / WBB SSP (#944, Van Vaerenbergh-Doclot Chiry) ! Plaats uw inzet…

Handi Free Riders

We mogen ook de aanwezigheid aan de start van het Handi Free Riders-team niet vergeten, met Stéphane Paulus en Christophe Bernard, piloten met beperkte mobiliteit, geassocieerd met een legende van de endurance Vincent Philippe ! Wat betreft de Franse Natacha en Gaëlle Remy, zij zullen opnieuw meedoen met Team Thuy Racing, samen met Arnaud Simon.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws