Koen Meuffels (KTM) pakt eerste winst 2018 WK Supersport 300

Het KTM-Fortron racing team heeft op het Spaanse circuit van Aragón een geweldig WK debuut gemaakt. In de eerste wedstrijd voor het wereld kampioenschap Supersport 300 behaalde Koen Meuffels na een zwaar bevochten race de eerste winst voor het Oostenrijkste motormerk in deze wegraceklasse. Zijn teamgenoot Glenn van Straalen completeerde het succes met de zevende plaats. Door een technisch euvel moest Ryan Vos vroegtijdig de strijd staken. 

Teammanager Arie Vos was na afloop van de wedstrijd vol lof over zijn rijders. “We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om de motoren klaar te hebben voor de eerst wedstrijd. Als je dan de resultaten ziet kan ik meer dan trots zijn. KTM heeft vandaag laten zien dat ze de potentie hebben om ook hier in deze klasse races te winnen. Als je als merk zo je debuut kunt maken mogen we meer dan tevreden zijn. Dit is een geweldig mooie opsteker voor de volgende wedstrijd die al komend weekend, zondag 22 april, op het TT Circuit Assen wordt verreden. We hebben vandaag laten zien dat we er klaar voor zijn”.

Al tijdens de twee vrije trainingen lieten de KTM-Fortron coureurs zien dat er dit seizoen rekening met hun diende te worden gehouden. Met zijn vijfde plaats was Koen Meuffels de best geklasseerde rijder voor zijn teamgenoten Glenn van Staalen (12) en Ryan Vos (27). Een prachtige prestatie van de KTM RC390 coureurs die in Spanje hun WK Supersport 300 debuut maakten. Direct na de start ontstond er een kopgroep van tien rijders die een felle strijd uitstreden om de ereplaatsen. In de groep bevonden zich ook Meuffels en Van Straalen. Tot de allerlaatste ronde bleef de race superspannend en was het onduidelijk wie als winnaar over de finish zou komen. In de laatste ronde was het uiteindelijk Meuffels die het sterkst bleek en zijn allereerste eerste World Supersport 300 zege behaalde.

“Dit is echt ongelooflijk mooi, een droom die uitkomt. Na tien jaar racen maak ik hier dit weekend mijn debuut in het WK Supersport 300. En dan de wedstrijd winnen dat is echt ongelooflijk. Het was echt een race om niet snel te vergeten. Ik wist vooraf dat het niet gemakkelijk zou gaan maar dat het zo hard aan toe ging had ik niet verwacht. Er wordt hier om elke centimeter hard gereden en we reden met de kuipen tegen elkaar aan. Maar ik wist dat ik met de kopgroep mee kon strijden doordat ik tijdens de trainingen bewust alleen heb gereden om zo mijn rondetijden te rijden. Dat gaf mijn wel zelfvertrouwen voor de wedstrijd. Maar een race winnen is nog altijd iets naders dan hard rijden in een training. We reden continu bij elkaar in de slipstream en ik wist wanneer ik mijn slag wilde slaan. Dat pakte goed uit”.

Wedstrijdrijder
Maar Glenn van Straalen was tevreden met zijn zevende plaats na afloop van de race. “Tijdens de eerste training ging het niet helemaal naar wens en ik had de pech dat het nat was in de tweede training. Daardoor kon ik mijn tijd niet meer verbeteren en miste hierdoor de eerste Superpole. Daardoor moest ik van af de twaalfde startplaats aan de race beginnen. Ik kon direct de aansluiting vonden met de kopgroep. Het was echt voor sommige rijders alles of niets. Ik heb mijn koppie erbij gehouden en ben tevreden met mijn zevende plaats. Het is pas de eerste race en volgende week staan we week klaar voor onze thuiswedstrijd in Assen. Maar het allerbelangrijkste is wel dat de KTM RC390 echt super goed loopt. We kunnen met deze motorfiets meestrijden voor de podiumplaatsen. Het KTM-Fortron team heeft geweldig goed werk geleverd en ik wil de monteurs en Arie bedanken voor hun support voor dit weekend”. 

Minder goed verging het debutant Ryan Vos. De 18-jarige KTM coureur had zich tijdens de trainingen van zijn beste kant laten zien met de 27e startplaats. “Voor mij is alles nieuw. Ik neem voor het vierde jaar deel aan de wedstrijden en het was best wel even wennen. Maar het ging vanaf het begin meteen al super goed. Het rijden met de KTM RC390 is echt super. Zonder echt te hoeven pushen reed ik naar de 27e start positie. Dat stemde mij tevreden en ik weet van mij zelf dat ik een wedstrijdrijder ben. Mar na vier ronden moest ik de strijd staken vanwege een technisch euvel. Zoiets kan gebeuren en dit hoort ook bij het racen. Maar volgende week gaan we er weer tegenaan in Assen. Daar kijk ik nu al naar uit””.

Bron: KTM-Fortron Racing Team, foto Nico Schneider


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief