Skip to main content

KNMV werkt aan herstart motorsport jeugd en topsporters

Door een versoepeling van de coronamaatregelen voor sporters mag na 28 april 2020 de jeugd t/m 18 jaar in Nederland weer – trainen – maar geen wedstrijden houden. De KNMV ziet bij de jeugd kansen om vanaf 1 mei weer te gaan rijden. Richting de heropening van motorsportaccommodaties zijn er volgens de motorsportbond echter nog wel een “aantal te nemen hindernissen”. Voor jongeren tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Jongeren boven de 18 jaar oud mogen (nog) niet meedoen. 

Voor de motorcross zijn er vele bestaande crossbanen waar gereden zou kunnen worden, al zullen er wel de nodige maatregelen qua sanitaire voorzieningen en EHBO genomen moeten worden. Recent liet Race-Kids al weten weer met haar trainingen te beginnen. Voor de NSF100 geldt dat ze rijden binnen het kader van het NK Junior Moto Racing van de KNMV zelf. 

Door de KNMV zelf is al gewerkt aan conceptprotocollen voor de motorsportclubs, die ze als basis kunnen gebruiken voor de aanvraag. Deze zijn aangepast aan de laatste richtlijnen van het RIVM. De medische staf van het NOC*NSF doet vervolgens een eerste screening van de ingediende protocollen. Daarna gaan de plannen naar een panel van het Erasmus MC en het RIVM en vervolgens naar de gemeente voor goedkeuring. 

Naast bovenstaande zegt de KNMV ook te werken aan de mogelijkheid voor topsporters om weer te kunnen trainen ” op aangewezen locaties”. Dit zou in principe kunnen betekenen dat zij op crossbanen of circuits weer zouden mogen rijden, al lijkt dit nog wel ver weg van de huidige situatie. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws