Skip to main content

KNMV verhuist in 2020 naar Papendal

De KNMV verhuist in 2020 van het centrum van Arnhem naar een nieuw te bouwen pand op SportCentrum Papendal, zo’n 7 kilometer verderop in dezelfde stad. Afgelopen zaterdag werden de contracten hiervoor ondertekend, waardoor de KNMV over twee jaar van het huidige pand op de Zijpendaalseweg gaat vertrekken. Nog dit jaar kiest een stuurgroep een architect voor het nieuwbouwproject, wat dus wel betekent dat het hele proces van ontwerp tot bouw binnen twee jaar afgerond moet worden. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging huist al sinds de jaren ’60 in twee aan elkaar gekoppelde, klassieke kantoorpanden tegenover Slot Zijpendaal in Arnhem. Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland en als zodanig een zelfstandige dochterorganisatie van NOC*NSF. Papendal Vastgoed biedt sportgerelateerde organisaties de mogelijkheid om zich te vestigen op Papendal, zoals NOC*NSF zelf, voetbalclub Vitesse, wielersportbond KNWU en de Nederlandse Triathlonbond. 

KNMV-directeur Patrice Assendelft: “Papendal is voor ons bekend terrein. Het ademt sport en past mooi binnen alle projecten van KNMV 2020. Dus óók voor opleidingen en onze toerclubs.”  

KNMV-voorzitter Jan Wilms: “Sinds de jaren 60 is de KNMV gevestigd in Arnhem Centrum. Een prachtige locatie, maar ook wij kijken verder en zien dat Papendal ons in de toekomst meer kan bieden. Het sluit op vele punten aan op ons beleid. Wij als bestuur zijn trots op deze mijlpaal en hopen op meer van dit soort momenten.” 

Foto: KNMV – Patrice Assendelft, Jochem Schellens (directeur Papendal), Jan Wilms. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws