Skip to main content

Kenan Sofuoglu stopt als World Supersport-coureur

Kenan Sofuoglu reed vandaag in Imola zijn laatste race als actief coureur in het World Supersport kampioenschap. De Turkse coureur liet eerder dit seizoen al meerdere malen weten dat hij wilde stoppen met zijn carrière als actief coureur vanwege de voortdurende bezorgdheid bij familie en vrienden. Dit als gevolg van opgelopen blessures tijdens een harde crash op het Phillip Island Grand Prix circuit en de eerder opgelopen blessures in 2017. Het was al bekend dat dit het laatste seizoen zou worden voor de vijfvoudig wereldkampioen World Supersport.

Kenan Sofuoglu:
“Komend weekend ga ik met pensioen, terwijl ik tijdens hetzelfde weekend mijn 20-jarig jubileum als coureur vier! De afgelopen maanden heb ik opnieuw blessures opgelopen die mijn familie erg bezorgd hebben gemaakt. Ik stop eerder met racen dan ik oorspronkelijk had gedacht, maar ik ben niet bedroefd omdat ik een paar Turkse coureurs heb gecoacht en getraind die de vlag over kunnen nemen. Ik ben zeer dankbaar voor de 5 wereldkampioenschappen die ik in 20 jaar racen heb gewonnen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb ontvangen tijdens mijn successen en overwinningen.”

Sofuoglu startte zijn carrière met het veroveren van het Turks Supersport kampioenschap in 2000, waarna hij in 2001 als 3e in de eindstand eindigde. Na een aantal succesvolle jaren in kampioenschappen zoals het IDM Supersport en FIM Superstock 1000 ging Sofuoglu in 2006 voor het Nederlandse Ten Kate Honda in het WK Supersport rijden. Na in 2006 als 3e te eindigen werd hij in 2007 de eerste Turkse wereldkampioen op een motor. In dat jaar werd Sofuoglu wereldkampioen in het WK Supersport, gevolgd door een switch naar het WK Superbike in 2008. Vanwege tegenvallende resultaten besloot de coureur in 2009 terug te keren naar het WK Supersport om in de jaren 2010, 2012, 2015 en 2016 nogmaals wereldkampioen WK Supersport te worden. Hiermee is Kenan Sofuoglu een van de meest succesvolle coureurs in deze categorie. 

Foto: Kawasaki.eu

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws