Skip to main content

In Imola was Kawasaki erg sterk in zowel de Superbike als de Supersport klasse. In alle drie de races kwam een Kawasaki-rijder als eerste over de streep. De eerste race van de Superbike wedstrijd in het Italiaanse Imola werd in de negende ronde onderbroken vanwege een val van Salom, die ook in het eerste weekend van het jaar hard onderuit ging. Giugliano nam vanaf pole position de leiding en werd gevolgd door Rea en Sykes. Michael van der Mark had geen goede start, waardoor hij terugviel naar de 16e positie. Van der Mark schoof gedurende het eerste deel van de race gestaag door het veld naar voren tot de zevende positie. Na de val van Salom werd de race voor zes ronden herstart met op de eerste rij Sykes, Guigliano en Rea. Rea wist Giugliano bij deze herstart te passeren. Van der Mark moest weer twee posities prijs geven. Leon Camier viel uit, waardoor Van der Mark finishte op de negende positie. In de derde ronde schakelde Sykes mis, waardoor Rea langszij kon komen en de leiding niet meer weg gaf. Het Kawasaki duo nam vervolgens vrij snel afstand van Giugliano, die de derde plek pakte.

Na de start van de tweede race pakte Jonathan Rea wederom meteen de eerste positie, gevolgd door zijn teamgenoot Sykes. De twee Kawasaki coureurs werden in het begin gevolgd door de Ducati’s van Giugliano en Davies en daarachter twee Aprilia’s (Haslam en Torres). Michael van der Mark had een betere start dan in de eerste race en kwam in de loop van de race zelfs voor Leon Haslam te rijden op de zesde positie. Niet lang daarna kwamen de Honda en Aprilia rijders met elkaar in aanraking, waarbij Van der Mark van de baan af ging. Eerder ging de teamgenoot van de Nerderlander, Sylvain Guintoli, ook onderuit. Leon Haslam crashte later in de ronde ook, en raakte geblesseerd door deze valpartij. Een volgende uitvaller was Chaz Davies, die technische problemen kreeg met de Panigale en moest zijn motor vroegtijdig aan de kant zetten. Giugliano kon op de andere Ducati het tempo van de Kawasaki’s niet volgen en moest Torres op de Aprilia RSV voor laten gaan. Gedurende de hele race had Jonathan Rea een ontzettend hoog tempo, dat verder niemand kon volgen. De tweede plek was voor Sykes, de derde podiumplek was voor Torres. Slechts dertien coureurs wisten de finish te bereiken. Rea blijft eerste in de stand van het WK met 240 punten, met een ruime voorsprong op Haslam (153) en Sykes (128).

In de Supersport klasse had Cluzel op de MV Agusta, gevolgd door Sofuoglu op de Kawasaki afstand genomen van de rest van het veld. Acht ronden voor de finisch wist de Turk in dienst van Kawasaki Cluzel binnendoor te passeren. Het tempo van Sofuoglu was in eerste instantie te hoog voor de MV Agusta rijder, maar Cluzel kwam in de laatste ronde zo ver terug dat hij een serieuze poging kon doen de leiding in de race weer terug te nemen. Bij het aanremmen van een van de laatste bochten in de laatste ronde verremd Cluzel zich waardoor de kans op de overwinning verkeken was. Sofuoglu wint daarmee de race en bouwt zijn voorsprong in het klassement verder uit. De Kawasaki coureur wordt op het podium vergezeld door Cluzel en Zanetti, beiden MV Agusta. Sofuoglu breidt daarmee zijn ruime voorsprong in het klassement uit tot 105. Jacobsen staat tweede met 68 punten, Cluzel derde met 65 punten.

Foto: Kawasaki

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws