Skip to main content

Kalender en Programma WorldSBK 2020 World Superbikes

Er is nieuw programma bekend gemaakt voor het WorldSBK 2020. De races op het TT-circuit in Assen staan op de planning om verreden te worden in het weekend van 17 tot en met 19 april. Verder is het opvallend dat er drie van de dertien races in Spanje gehouden worden. Nieuw op de agenda is namelijk het Circuit van Barcelona. Voor de F1 kijker is dit geen onbekend circuit, het is echter voor de eerste keer dat de WSBK hier een race heeft. Daarnaast wordt er in Spanje gereden op de Circuits van Jerez en Aragón.
Verder nieuw op de agenda is de Motorsport Arena Oschersleben. Hiermee is het voor het eerst sinds 2016 dat de WorldSBK Duitsland weer bezoekt. De race staat op de planning voor het weekend van 31 juli tot en met 2 augustus.

Uiteraard bestaat de WorldSBK series nog steeds uit dertien races, wat er voor zorgt dat er door de twee nieuwkomers, ook twee afvallers zijn. Thailand zal dit jaar daardoor niet meer bezocht worden, Chang Circuit in Buriram valt af. Helemaal als een verassing komt dit niet, aangezien de MotoGP dit circuit heeft verplaatst van de herfst naar maart, waarmee deze in dezelfde tijdsperiode zou vallen als het WSBK. Ook het Amerikaanse Laguna Seca komt niet meer terug in het seizoen van 2020.

De eerste testen starten 24 en 25 februari op het Philip Island Grand Prix Circuit in Australië. Later in het seizoen zal er nog een test plaatsvinden, datum en locatie zijn echter nog niet bekend. Hieronder volgt de voorlopige agenda van 2020 voor de WorldSBK.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws