Skip to main content

Na een jaar zonder Dutch Masters of Motorcross keert de internationale wedstrijdcompetitie in 2021 terug met maar liefst vijf rondes. Harfsen, Oldebroek en Rhenen stonden al op de kalender van het afgelaste seizoen 2020, Arnhem en Oss ontvangen DMoMX voor het eerst. 

Geweldige banen 
Op 21 maart 2021 wordt in het Gelderse Harfsen het startschot gegeven voor de Dutch Masters of Motocross 2021. Harfsen is historische grond, niet in de laatste plaats omdat Jeffrey Herlings daar in 2017 zijn eerste Dutch Masters-zege pakte in de MX1. 

Een week voor de start van het WK, op 28 maart, wordt in Oss de tweede ronde verreden. De Witte Ruysheuvel verwelkomt in 2021 ook de MXGP op 23 mei. Extra reden dus voor veel deelnemers om af te reizen naar Brabant.

Op zaterdag 17 mei is Oldenbroek gastheer voor de derde ronde van het kampioenschap. De Oldebroekse bossen staan garant voor mooie wedstrijden. Zo ook in 2018, toen er voor het laatst een Dutch Masters werd verreden.

Debutant op de kalender Arnhem mag uitkijken naar 2 mei, wanneer het internationale deelnemersveld Motorsportpark Gelderland Midden aandoet. In juli 2020 reisde de wereldtop ook al af naar Arnhem voor een voorbereidingswedstrijd voor de hervatting van het seizoen. De zege ging toen naar Glenn Coldenhoff in de MX1 en naar Jago Geerts in de MX2.

Rhenen vormt het decor voor de seizoensfinale, volgens lokale traditie op Hemelvaartsdag. Op het uitdagende Kwintelooijen, dat bekendstaat om zijn hoogteverschillen, wordt het kampioenschap beslist. 

Kalender Dutch Masters of Motocross 2021:

Zondag 21 maart 2021 Peppelenbos, Harfsen
Zondag 28 maart 2021 De Witte Ruysheuvel, Oss
Zaterdag 17 april 2021 De Bargen, Oldebroek
Zondag 2 mei 2021  Motorsportpark Gelderland Midden, Arnhem
Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) Kwintelooyen, Rhenen

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws