Jorge Lorenzo behaalt eerste zege met Ducati

Na 3 opeenvolgende overwinningen van regerend wereldkampioen Marc Marquez doorbreekt landgenoot Jorge Lorenzo de reeks met het winnen van de GP van Mugello. Door de gehele race op de eerste positie te rijden lukte het de Spanjaard om zijn eerste zege met Ducati te behalen. 

Na het dimmen van de lampen op het Autodromo Internazionale del Mugello kon Lorenzo zich van een derde plaats naar voren werken om zo op kop uit te komen. Hierbij moest polesitter Valentino Rossi achter hem aansluiten, gevolgd door Marquez en Adrea Dovizioso als kopgroep. Al in het begin van de race crashte er een aantal coureurs waaronder Dani Pedrosa. Na een val in de eerste ronde werd het voor hem een dramatisch weekend. Na Rossi in de slipstream te hebben ingehaald, ging Marc Marquez in de Scarperia bocht onderuit. Met de opgelopen achterstand van 23 seconden lukte het hem niet meer om nog in de punten te eindigen. Door de val kwam Rossi op een 2e plaats te rijden totdat Dovizioso hem voorbij ging in de Casanova-Savelli chicane. Lorenzo bouwde ondertussen zijn voorsprong uit tot 8 tienden, gevolgd door Dovizioso en een groep van 4 rijders met daarin de duelerende Rossi en Iannone.

Tijdens de vele inhaalacties in de groep leek het er even op dat Ducati het volledige podium in handen had met Petrucci die de achtervolgers aanvoerde, totdat Rossi en Iannone de Italiaan voorbij gingen omdat de Ducati rijder niet het juiste tempo kon rijden. Door foutloos te rijden behaalde Jorge Lorenzo zijn eerste zege op een Ducati, met op een 2e plaats teamgenoot Andrea Dovizioso. Het tweetal werd gevolgd door publiekslieveling Valentino Rossi die op een 3e plaats eindigde. Hiermee is de 39-jarige Italiaan de eerste coureur die meer dan 5000 punten heeft behaald in zijn GP carrière. 

Beeld: Ducati


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief