Skip to main content

Jonge motorcoureur Victor Steeman overleden na race ongeval

World Supersport 300 coureur Victor Steeman is gisteren overleden, nadat hij afgelopen zaterdag betrokken was bij een ongeval tijdens een race van het wereldkampioenschap op het circuit van Portimao. Steeman kwam tijdens de eerste race van het weekend ernstig ten val, waarbij hij meervoudig letsel opliep. De Nederlander werd ter plaatse gestabiliseerd en per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in de Portugese Algave, waar de artsen hem helaas niet meer konden redden. Victor Steeman is maar 22 jaar geworden. 

Steeman was één van de grote talenten van de Nederlandse wegrace, die opkwam via de minibikes en het NSF100 Kampioenschap, waarin hij ook kampioen werd. Na een periode in de Red Bull Rookies en diverse andere kampioenschappen, kwam hij in de afgelopen seizoenen in het WK Supersport 300 terecht. Daarin behaalde hij met het Belgische MTM-team diverse overwinningen en maakte zelfs kans op de wereldtitel in het kampioenschap, waarin hij tweede stond. 

Een verklaring van de familie van Victor: “Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd al bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor kon deze laatste race niet winnen. Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet, zijn we er enorm trots op te kunnen delen dat onze held door zijn heengaan vijf andere mensen heeft kunnen redden, door zijn organen te doneren. We willen iedereen bedanken voor de manier waarop de afgelopen dagen met ons is meegeleefd. We zullen onze Victor enorm missen.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws