Skip to main content

Jeffrey Herlings onderweg naar huis na zware crash in Italië

Motorcrosser Jeffrey Herlings kwam vanmorgen hard ten val tijdens de vrije training van de MXGP Grand Prix van Faenza in Italië. Herlings, viervoudig wereldkampioen en de huidige leider van het wereldkampioenschap, kwam slecht neer na een sprong, ging over het stuur en bleef liggen. In eerste instantie werd gemeld dat hij niet meer alle beweging in zijn onderlijf had, maar dit herstelde zich al snel. Hierop werd hij ter controle met een helicopter naar een kliniek in Bologna gebracht, waar hij later op de dag zelf al weer met een nekkraag kon vertrekken. Om duidelijkheid te verschaffen over Herlings’ situatie kwam KTM met onderstaand bericht. 

“Jeffrey Herlings deed niet mee aan de Grand Prix. De Nederlander kwam tijdens de vrije training ten val toen hij verkeerd landde vanaf de tweede sprong in het parcours en daarbij een zware klap op zijn bovenlichaam kreeg. Jeffrey werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor een MRI van zijn hoofd en nek en om een pijnlijke schouder te onderzoeken. De 25-jarige (volgende week 26) was bij bewustzijn en had gevoel in zijn hele lichaam. De reis naar een kliniek in Bologna werd gezien als voorzorgsmaatregel.”

Dirk Gruebel (Teammanager en Technisch Co-ordinator): “Jeffrey ging in de vierde ronde van de vrije training neer en raakte daarbij zijn hoofd behoorlijk hard. Hij kreeg vrij snel weer gevoel in zijn armen en benen, maar ging toch naar Bologna voor volledige lichaamsscans. We moeten de resultaten nog zien, maar hij is ontslagen uit het ziekenhuis. We hebben het over een behoorlijk grote compressie van de nek, wervels en een hematoom op de schouder. Hij gaat morgen terug naar België voor nog wat testen en hopelijk is het allemaal niet zo dramatisch. Het duurt een paar weken om te herstellen, maar we kunnen op dit moment geen exacte datum geven.”

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws