Jeffrey Buis is de nieuwe leider in het World Supersport 300 kampioenschap

 Op Motorland Aragon werden afgelopen weekend de vijfde en zesde race van het World Supersport 300 seizoen verreden. Jeffrey Buis liet een zeer sterke indruk achter tijdens de trainingen en hij bekroonde dit met de eerste pole position uit zijn carrière. Koen Op Motorland Aragon werden afgelopen weekend de vijfde en zesde race van het World Supersport 300 seizoen verreden. Jeffrey Buis liet een zeer sterke indruk achter tijdens de trainingen en hij bekroonde dit met de eerste pole position uit zijn carrière. Koen Meuffels reed ook heel sterk in de Superpole en zorgde voor een 1-2 voor het MTM Kawasaki MotoPort team. Scott Deroue kwalificeerde zich als tiende en Yuta Okaya kwam tot een zeventiende tijd in de Superpole.

Buis profiteerde optimaal van zijn pole position. De 18-jarige Nederlander pakte bij de start direct de leiding en wist in de eerste ronde gelijk een gaatje te slaan. Dit zorgde ervoor dat de rijders achter hem niet in zijn slipstream konden komen. Buis was iedere ronde een seconde sneller dan zijn achtervolgers en bouwde een grote voorsprong op. Na tien ronden kwam Buis als eerste over de finish, wat zijn eerste overwinning in het wereldkampioenschap betekende. De andere rijders van het team hadden minder geluk. Deroue streed voor de tweede plaats, maar kwam in de laatste ronde ten val. Ook Okaya crashte uit de race, samen met twee andere rijders. Bij Meuffels zijn motor werd er na afloop van de kwalificatie een technisch issue geconstateerd. Dit zorgde ervoor dat zijn Superpole tijd werd afgenomen en dat Meuffels daarom niet was gekwalificeerd voor de wedstrijd. Deze zware straf zorgde ervoor dat Meuffels niet van start mocht in de eerste race.

In de tweede race reed Buis opnieuw heel sterk. Hij wist deze keer niet weg te rijden, maar reed wel constant vooraan in een kopgroep van negen rijders. Ook Deroue was vooraan in de kopgroep te vinden. Deroue pakte de leiding in de laatste ronde. Buis kwam in de laatste bocht vanaf plaats drie terug naar de leiding en won zo zijn tweede race van het weekend. Deroue werd derde, waardoor er twee MTM Kawasaki MotoPort rijders op het podium stonden. Meuffels moest na de penalty vanaf de laatste startrij vertrekken. Meuffels reed een geweldige wedstrijd en wist van P35 naar P9 te rijden. Voor Okaya eindigde zijn ongelukkige weekend met een crash in de tweede ronde.

Buis staat door zijn dubbele overwinning nu eerste in het wereldkampioenschap met 83 punten. Deroue staat op een derde plaats met 80 punten. Okaya staat tiende en Meuffels veertiende in de tussenstand. Volgend weekend (4 t/m 6 september) worden er opnieuw twee World Supersport 300 races verreden op Motorland Aragon.

Bron en foto: mtm kawasaki


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief