Skip to main content

IDM 2017 TT-Circuit Assen: zuur en zoet voor Vasco van der Valk

Het IDM waarin de door Nieuwsmotor.nl ondersteunde Vasco van der Valk (17) rijdt, komt één keer per seizoen naar het TT-Circuit in Assen. De enige thuiswedstrijd van het seizoen 2017 dus en een mooie kans voor de Nederlandse volgers om hem in actie te zien. Op vrijdag ging het in de trainingen gelijk lekker, Vasco kent de baan natuurlijk goed van al die keren dat hij er na zijn eerste race in 2009 reed. Door de voorspelde regen voor zaterdagmorgen moest er gelijk op vrijdagmiddag al een goede tijd neergezet worden in kwalificatie 1, wat met een vierde plek prima lukte. Zaterdagmorgen regende het inderdaad, zodat in kwalificatie 2 niemand zijn tijd nog kon verbeteren en de vierde startplaats dus definitief werd. In die natte training waren er wat problemen met de koppeling waardoor er wat weinig rijtijd was, maar het gevoel met de motor was verder prima.

Op zaterdagmiddag was het al tijd voor Race 1, maar op de grid bleek er dat er iets flink mis was met de motor. In de laatste minuten voor de start probeerde het team dat nog te herstellen, maar in de warm-up lap bleek dit helaas niet gelukt, waarop Van der Valk al voor de start de pitlane instuurde met een DNS (Did Not Start) als gevolg, en dus nul punten. Een enorme domper voor het hele team, want de derde plaats in het kampioenschap lag binnen handbereik. Iedereen baalde dan ook enorm, maar werkte keihard om het probleem te vinden en op te lossen, wat gelukkig lukte.

Zondag was het hele SWPN Team hierdoor dubbel gemotiveerd om te scoren in de tweede race. Op de tribunes veel vrienden, sponsoren en fans, dus nu wilde men graag laten zien wat hij al met de 2017 Yamaha YZF-R6 in huis heeft. Vanaf P4 kwam hij prima weg van de grid, met direct daarna al het harde gevecht in een kopgroep van vier man, met daarin -naast Vasco- ook de Duitser Kevin Wahr (ex-WK Supersport), Rob Hartog (wildcardrijder uit WK Supersport) en de snelle Oostenrijker Thomas Gradinger. Even leek het erop of Hartog en Gradinger weg konden komen, maar Vasco reed het gat in een paar ronden weer dicht met zeer goede rondetijden, waarop het hele gevecht weer opnieuw begon. Vasco pakte zelfs P2 even over en reed héél even voorop, maar Hartog sloeg gelijk terug. In de eindfase viel Wahr met technische problemen uit en reed Hartog een seconde vooruit, waardoor Vasco de strijd aan moest gaan met Gradinger. Die was nèt even sterker, waardoor Vasco toch derde werd, met een straatlengte voorsprong op de rest van het veld.

Prima race 2 dus, goed voor 20 punten omdat WK-rijder Hartog niet meedeed voor het klassement. Helaas nul punten in race 1, waardoor hij nog steeds 4e staat in het kampioenschap, maar nu dus wel nog maar 7 punten achter de nummer 3. Een prima prestatie in zijn eerste jaar!

Volgende race: 3 september 2017 op de MotorSport Arena Oschersleben, in de buurt van Magdenburg. 

Sponsoring: https://www.ichwillmeinmotorradloswerden.de/


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws