IDM 2012 Van Zon – Alpha Technik met Arie Vos en Erwan Nigon

Na een uitstekend 2011, waarin het Van Zon – Alpha Technik powerd by BMW Team vierde is geëindigd in de IDM Superbike kampioenschap, is het team voor 2012 op zoek gegaan naar technische partners die het mogelijk maken om resoluut voor de titel te gaan. Hierbij speelt de BMW S 1000 RR, die ondanks z’n onnavolgbare prestaties alsnog is verbeterd voor 2012, uiteraard een hoofdrol. Zo schakelt het team voor 2012 over op Michelin banden nadat het Franse merk in 2011 fantastische prestaties heeft geleverd in het WK Endurance, het Frans SBK kampioenschap, het Spaans SBK kampioenschap en noem maar op.

Verder wordt het team door de firma Alpha Technik voorzien van de beste technische ondersteuning om z’n doel te bereiken. Ook BMW HP Parts is opnieuw van de partij met technische hulp, die nodig zal zijn om met de nieuwe banden op alle circuits snel de afstelling perfect te krijgen. De grootste verandering komt er met de pilotenwissel. Erwan Nigon en Arie Vos worden de nieuwe speerpunten van het team. Erwan Nigon heeft vorig jaar uitstekende prestaties geleverd met de BMW S 1000 RR, met name in het Franse Superbike kampioenschap en het WK Endurance. Arie Vos is op zijn beurt een meer dan gevestigde BMW waarde in Nederland die nu ook in Duitsland z’n kunnen hoopt te etaleren.

Beide rijders komen terecht onder de vleugels van teammanager Werner Daemen: “Na een goed 2011 is ons doel de titel in 2012. Met Damian Cudlin, die zeer goed heeft gereden in 2011, is het voor 2012 spijtig genoeg niet mogelijk gebleken om z’n contract te verlengen wegens budgettaire redenen. Wij wensen hem het beste en bedanken hem voor z’n goede prestaties in 2011. Geen gemakkelijke beslissing, maar met Erwan en Arie hebben we twee uiterst geroutineerde en snelle piloten in ons midden. Zij brengen een karrenvracht titels en ervaring mee, ervaring die nodig zal zijn om onze doelen te behalen. Met Michelin brengen wij de Franse topbanden terug naar het IDM en hopelijk kunnen we hen de titel schenken. In februari hebben we onze eerste roll-out bij het ‘BMW Test Camp’ in Almeria. Daar zullen we de eerste meters rijden met de BMW S1000RR 2012 en de nieuwe Michelin banden. Vervolgens spitsen we ons toe op maart, wanneer we pas echt gaan testen, zodat we paraat staan voor Lausitz, waar het seizoen 2012 zal starten. Samen met onze hoofdsponsors, Van Zon en Alpha Technik, wil ik alle sponsors bedanken voor hun steun in 2012 hetzij door ons een prachtige BMW S 1000 RR te leveren of technische of financiële steun.”

Van_Zon_-_Alpha_Technik
Bron: Van Zon – Alpha Technik


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief