Hattrick Van der Mark bij 8H Suzuka

Michael van der Mark heeft samen met Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga de 8 uur van Suzuka gewonnen. De Nederlander won al tweemaal met Honda en dit jaar pakte hij de zege met Yamaha. Het is de derde opeenvolgende overwinning voor het Yamaha Factory Racing Team.

Het team van Michael van der Mark, Yamaha Factory Racing, mocht vanaf pole position vertrekken en Katsuyuki Nakasuga trapte namens het team af. Tijdens het derde uur kwam Van der Mark voor het eerst in actie. Hij reed een foutloze run en gaf de Yamaha daarna over aan teammaat Nakasuga die de voorsprong van ruim anderhalve minuut consolideerde. Tijdens het tweede deel van de 8 uur van Suzuka vochten FCC TSR Honda en Kawasaki Team Green een mooi duel uit om de tweede positie. FCC TSR Honda reed met Dominique Aegerter en Randy Puniet, terwijl Kawasaki Team Green met Haslam en Kazuki Watanabe in actie kwam.

Lowes bestuurde de leidende Yamaha tijdens het vijfde uur en bouwde de voorsprong verder uit. Van der Mark nam het zesde uur weer voor zijn rekening. De Nederlander liet een goed en constant tempo zien. Met iets minder dan twee uur te gaan gaf hij de motor over aan Nakasuga. Deze maakte geen fouten en het was aan Lowes om de Yamaha naar de finish te sturen terwijl het donker werd. De safety car kwam nog even in de baan tijdens het laatste uur. De Brit hield het hoofd koel en maakte de acht uur vol in leidende positie om deze als winnaar af te sluiten.

Het Yamaha Factory Racing Team won voor het derde jaar op rij en ditmaal met Van der Mark. Voor de Nederlander was het zijn derde zege op Suzuka, want hij wist ook al twee keer met Honda te winnen. FCC TSR Honda leek tweede te gaan worden, maar De Puniet moest vanwege een technisch issue kortstondig de pits opzoeken en het team verloor hierdoor de tweede plaats aan Kawasaki Team Green. FCC TSR Honda wist nog wel als derde te finishen.

Het GMT94 Yamaha team veroverde de Endurance wereldtitel. Het Suzuki Endurance Racing Team stond voorafgaand aan de race nog één punt voor, maar maakte een crash mee tijdens de eerste helft van de 8 uur van Suzuka en moest de titel afstaan aan GMT94 Yamaha team wat dit weekend werd gevormd door de coureurs David Checa, Niccolo Canepa en Mike Di Meglio.

Lees het uitgebreide verslag van de 8 uur van Suzuka op Dutch Motorsport: www.dutchmotorsport.nl/mark-wint-derde-keer-8h-suzuka

Michael van de Mark, foto Yamaha Racing

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief