Gouden Helm Races op Roden gaan niet door: update

Omdat de veiligheid van publiek, rijders en officials niet gegarandeerd kan worden zal er de komende maanden niet geracet worden op het baansportcentrum Steenbergerveld in het Drentse Roden. De KNMV heeft dat aan het college van B en W van Noordenveld laten weten. De strijd om de gouden helm die op 23 september verreden zou gaan worden gaat dan ook niet door.

Wegens een conflict tussen de stichting SERMS (de exploitant van het baansportcentrum) en de motorvriendenclub MVK uit Nieuw Roden (o.a. organisator van trainingen en clubwedstrijden) wordt er sinds september vorig jaar niet meer op het baansportcentrum gereden. De gemeente Noordenveld wil het baansportcentrum echter weer zo snel mogelijk open hebben en omdat beide partijen er niet uitkwamen heeft de gemeente het initiatief genomen en is op 13 september met de betrokken partijen om tafel te gaan zitten. Naast vertegenwoordigers van de SERMS en de MVK namen ook de stichting Motorsport Roden (organisator van de races om de gouden helm) en de KNMV deel aan dit overleg. Vervolgens heeft de KNMV op verzoek van de gemeente op 14 september het circuit geïnspecteerd en voor races geschikt verklaard. Desondanks zal de KNMV geen evenement aan het baansportcentrum Roden toewijzen omdat geen harde garantie gegeven kon worden voor de openbare orde en veiligheid voor deelnemers, publiek, organisator en officials.

Dat hiermee de zaak niet is afgedaan mag duidelijk zijn, het overleg is vanochtend (wo 19 sept) dan ook weer hervat. Op verzoek van de gemeente Noordenveld en in overleg met de KNMV heeft de stichting SERMS wel besloten om publicaties van het laatste nieuws stop te zetten om zodoende het overleg een maximale kans van slagen te geven. De SERMS hoopt met deze radiostilte het conflict op korte termijn op te kunnen lossen.

Update donderdag 20 september: de KNMV maakt onderstaande bekend op haar website:

De gemeente Noordenveld heeft vandaag aan de KNMV middels een persbericht laten weten dat het motorsportcentrum in Steenbergen voorlopig op slot gaat. Het betreffende bericht is ook naar alle verenigingen verstuurd die gebruik maken van het centrum. Het bericht van de gemeente Noordenveld d.d. 20 september:

“Het motorsportcentrum in Steenbergen gaat voorlopig op slot. Dit besluit heeft de gemeente Noordenveld genomen na een gesprek met een aantal gebruikers van het motorsportcentrum. De gemeente wil eerst de resultaten afwachten van een onafhankelijke onderzoekscommissie die gaat onderzoeken hoe het verder moet met het motorsportcentrum. Ook de Gouden Helm Races gaan niet door. “De afgelopen periode is teveel gebeurd tussen verschillende partijen die gebruik maken van het motorsportcentrum. Wij vinden het daarom niet verstandig de Gouden Helm Races door te laten gaan en dat vinden we erg jammer voor de vele motorsportliefhebbers. Wij willen eerst orde op zaken stellen voordat we vervolgstappen zetten”, aldus wethouder Sport Gerrit Alssema.

Onderzoek naar situatie motorsportcentrum

Om duidelijkheid te krijgen over de bestaande en toekomstige situatie van het motorsportcentrum gaat een onafhankelijke commissie onderzoek doen. Het is de bedoeling dat de commissie onder andere gaat kijken naar de bestaande beheerconstructie van het centrum en naar afspraken die partijen hebben gemaakt in het verleden. Binnenkort wordt duidelijk welke personen de commissie gaan vormen.

De KNMV vindt het betreurenswaadig dat de Gouden Helm races niet doorgaan. Wel is de motorsportbond blij met het aangekondigde onafhankelijke onderzoek. Tijdens de bespreking die 13 september j.l. plaatsvond is hier door de KNMV al een voorzet in gegeven. De KNMV verleent dan ook haar volledige medewerking.

Als gevolg van het niet doorgaan van de Gouden Helm Races vindt het laatste ONK grasbaan plaats op 30 september in Noordwolde. Het kampioenschap in de ONK zijspanklasse is hierdoor vroegtijdig bekend; zij rijden niet in Noordwolde. William Matthijssen en Nathalie Stellingwerf mogen zich in 2012 wederom Open Nederlands Kampioen in de zijspanklasse noemen.

 

Bron: KNMV, gemeente Noordenveld, RTV Drenthe


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief