Geen nieuwe Pinksterraces Oss in 2017

De Stichting Wegrace Oss heeft vandaag op haar website bekend gemaakt dat er in 2017 geen Pinksterraces georganiseerd zullen worden. Aan het Brabants Dagblad verklaarde secretaris Martien Schuurmans: “Door het teruglopend aantal rijders, sponsors en toeschouwers krijgen we de organisatie en de begroting niet rond. Er dreigt een tekort van minimaal 25.000 euro. We zijn al blij dat we alle rekeningen voor 2016 hebben kunnen betalen. We hebben geen cent schuld, maar we hebben te weinig in kas om financiële risico’s te lopen. We gaan kijken hoe we in 2018 verder kunnen gaan. We spreken nog niet van een definitief einde van de Pinksterraces.”

De Pinksterraces kennen een zeer lange historie. In de jaren zestig en zeventig waren zij ook het toneel voor de 24-uursraces. Het huidige circuit Paalgraven is sinds 2006 in gebruik. Ook voor SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) is dit dus slecht nieuws. Al sinds 2012 verreden SAM-coureurs er de Drie Uren van Oss, waarbij het aantal deelnemende teams zelden beneden de 45 bleef. “Enorm jammer”, zegt SAM-secretaris Martin Snijder. “We zijn zojuist gebeld door de stichting. Het komt mede doordat het ONK van de KNMV is opgeheven.”

Verklaring op de website van Stichting Wegrace Oss:

Na 11 jaar de Pinksterraces te hebben georganiseerd op het stratencircuit Paalgraven in Oss, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat organiseren van het evenement op dit niveau en onder deze omstandigheden niet verantwoordelijk is voor 2017.

Aanleiding van dit besluit is een optelsom van een aantal bepalende factoren:
• Het aanbod van rijders is in de loop der jaren sterk afgenomen;
• Terugloop van sponsorinkomsten;
• Een steeds lagere opkomst van publiek.

Dit betekent niet perse het definitieve einde van de Pinksterraces.
Het bestuur zal zich in 2017 beraden over of en hoe invulling te geven aan dit unieke evenement voor de komende jaren. Met pijn in het hart hebben we deze harde beslissing moeten nemen en zijn ons ervan bewust dat we vele rijders, vrijwilligers en sponsoren teleurstellen, maar zien op dit moment geen andere oplossing.

We danken iedereen voor het tot stand brengen van de Pinksterraces en voor hun
medewerking op welke manier dan ook voor de afgelopen jaren.

Met verdrietige groet,
Het bestuur Stichting Wegrace Oss

Bestuur en PR St Wegrace Oss

Bestuur en PR Stichting Wegrace Oss

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief