Skip to main content

Gamma Racing Day 2020: nieuwe datum op 27 september

De organisatie van de jaarlijkse Gamma Racing Day op het TT-Circuit in Assen heeft aangekondigd het auto- en motorsportfestival te verplaatsen naar het weekend van 26 en 27 september 2020. De originele datum van de 21ste editie was in het weekend van 8 en 9 augustus gepland, maar dan zijn grote evenementen in Nederland nog verboden wegens de coronacrisis. 

Desgevraagd meldt organisator Lee van Dam dat er geprobeerd gaat worden om het evenement op de nieuwe datum volgens de dan geldende normen te laten doorgaan, hoe die er dan op dat moment ook uitzien. Omdat het evenement altijd heel erg veel publiek trekt (100.000 in 2019), zou het evenement eventueel in twee dagen te splitsen zijn met half publiek, maar dat is zeker niet d eerste keus en allemaal nog onderwerp van onderzoek. Van Dam laat weten dat het voor het festival in ieder geval een zeer slechte zaak zou zijn als het dit jaar niet door zou kunnen gaan. 

De Racing Day is vooral een groot publieksevenement, waarbij het merendeel van de toegangsbewijzen gratis is. Waar bij wereldkampioenschappen als MotoGP, World Superbikes of MXGP een editie zonder publiek nog voor veel TV-kijkers kan zorgen, is dat bij de Racing Day toch minder voor de hand liggend. Op het programma staat qua motorraces het Duitse IDM-kampioenschap op het programma, voor de autosport zijn dat de BOSS GP,  Supercar Challenge, Mazda MX5 Cup, Ford Fiësta Cup en demonstraties, in veel voorgaande edities van een Formule 1-team. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws