Skip to main content

Endurance 6 uur Spa onderdeel Belgisch kampioenschap 2019

Nieuws voor de Endurance liefhebbers. In 2019 komt er opnieuw een Belgisch kampioenschap snelheid Endurance. De slotrace van het kampioenschap gaat door in Spa-Francorchamps ter gelegenheid van de 6 Heures Moto, op zondag 18 augustus 2019. Een verplichte passage voor dit nieuwe kampioenschap, want de 6 Heures waren in de loop van de jaren ook een referentie geworden voor dit soort wedstrijden, zowel in België als in het buitenland. Een snelle blik op het deelnemersveld van de laatste edities volstaat om dit te bevestigen. Het label “Belgisch kampioenschap” hoeft echter de opzet van de wedstrijd niet te veranderen, die blijft gewoon trouw aan haar “alles-in-één-dag” formule (testritten ‘s ochtends, wedstrijd in de namiddag), en natuurlijk ook aan de ideale mix van gemoedelijkheid en professionalisme tot groot genoegen van zowel de liefhebbers als de professionele teams.

De inschrijvingen voor de 6 Heures Moto van Spa-Francorchamps 2019 zijn al gestart op de site www.6heuresmoto.com. Het is nog te vroeg om nu al de deelname van bepaalde teams te bevestigen, in 2018 was bijvoorbeeld het Franse team Viltaïs Experience één van de topteams van de wedstrijd. Een team dat net haar samenwerking met een zekere Xavier Siméon komt te bevestigen voor het Wereldkampioenschap Endurance 2019.

Het Belgische kampioenschap Endurance zal uit vier wedstrijden bestaan. De drie overige wedstrijden vinden plaats op de Nürburgring (Duitsland). Die gaan door op 1 mei (8 uren), 30 juni (6 uren) en 3 oktober (6 uren). Deze races worden geïntegreerd in de RL Cup die georganiseerd wordt door de Dortmunder Motosport Club.

Wat de categorieën betreft zijn er drie verschillende klasses voor het Belgisch kampioenschap : Endurance 600cc, Endurance 1000cc en Endurance Trophy, deze laatste is gereserveerd voor teams die deelnemen met één motorfiets. In de 600cc en de 1000cc categorie mag elke piloot met zijn eigen motorfiets rijden, een formule die al lang haar nut heeft gewezen in de 6 Heures. In Spa wordt trouwens ook traditiegetrouw een verschil gemaakt tussen Inters en Juniors, kwestie van een specifiek klassement te hebben voor de amateurs en de ervaren piloten. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws