Skip to main content

EMX Powertrain wint allereerste FIM E-Xplorer World Cup

Na een spannend seizoen is het Nederlandse EMX gekroond tot kampioen van de allereerste editie van de FIM E-Xplorer World Cup, samen met Midori Moriwaki’s MIE Racing Team. Het Spaanse rijdersduo Sandra Gómez en Jorge Zaragoza stelde de titel veilig in de laatste race van het seizoen, waarmee ze een voorsprong van tien punten wisten te behalen op het duo op de tweede plaats, Camille Chapelière en Kiara Fontanesi van het Gravity Team.

Snelheid en betrouwbaarheid

Het MIE Racing team behaalde geweldige resultaten met Gómez en Zaragoz. Ze stonden ieder raceweekend op het podium, met twee overwinningen, twee tweede plaatsen en een derde plaats gedurende het vijf races tellende seizoen op uiteenlopende banen. Een net zo indrukwekkend feit is dat de EMX motoren elke sessie en elke race foutloos wisten uit te rijden, zonder mechanische problemen.

Van productie naar circuit

De FIM E-Xplorer World Cup is het perfecte platform om de kwaliteit en de potentie van de EMX motoren aan de wereld te tonen. De missie van EMX is om een toegankelijke motor met een hoge funfactor te bieden aan rijders van ieder niveau. Om dit te ondersteunen is ervoor gekozen om deel te nemen aan de FIM E-Xplorer World Cup met dezelfde productiemotoren die voor motorcrossliefhebbers direct beschikbaar zijn via de EMX-verkoopkanalen. Buiten de gebruikelijke aanpassing aan de vering, en het plaatsen van de banden aan de hand van de voorkeur van de rijders, zijn de racemotoren gelijk aan de EMX-productiemotoren.

Over MIE Racing

Midori Moriwaki richtte in maart 2018 de Midori Corporation op met als doel uit te breiden in de motorsportindustrie en richtte datzelfde jaar haar eigen MIE Racing Honda Team op, met de intentie om vanaf 2019 deel te nemen aan het Superbike World Championship. Midori Moriwaki is er altijd op gebrand om de grenzen te verleggen, om nieuwe paden te verkennen, nieuwe technologieën te testen en te ontwikkelen en, last but not least, de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sport te bevorderen.

Over EMX

Als ware motorcrossliefhebber en voormalig racer zag Elmar Dohms al vroeg in dat de toekomst van de sport bedreigd wordt door invloeden van buitenaf. Om te kunnen blijven genieten van de sensatie die motorcross biedt, besloot hij om met zijn bedrijf EMX Powertrain een crossmotor te ontwikkelen die het ware gevoel van motorcross biedt in een toekomstbestendig concept. Sinds 2018 houdt EMX Powertrain zich bezig met het ontwikkelen van een competitieve elektrische crossmotor, die het bekende gevoel van een bestaande crosser combineert met een geluidsarme aandrijflijn die motorcrossers in staat stelt om ook in de verre toekomst te genieten van hun favoriete sport. Deelname aan de FIM E-Xplorer World Cup is de volgende stap voor het bedrijf om te bewijzen dat hun concept in competitieverband meekan met de beste fabrikanten in de wereld op het gebied van elektrische all-terrain motoren.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws