Dutch TT 2018 Assen OV: hele weekend geen treinen rondom Zwolle

In het weekend van de Dutch TT MotoGP 2018 op het TT-circuit van Assen start de NS vanaf zaterdag met werkzaamheden op de belangrijkste OV-aanvoerroute, waarbij het treinverkeer rondom Zwolle volledig wordt stilgelegd, met snelbussen tussen ’t Harde en Meppel als vervanging. Feitelijk betekent dit dat het treinverkeer uit alle richtingen van Nederland hiermee te maken krijgt, Zwolle is het op één na drukste treinknoppunt van Nederland. De extra reistijd is volgens de Nederlandse Spoortwegen 15 tot 45 minuten. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland. Het overzicht spoorwerkzaamheden meldt dit als: 

30 juni 2018 -15 juli 2018: Zwolle-’t Harde (Amersfoort)/Lelystad/Meppel (Zwolle volledig gestremd) 

Qua openbaar vervoer zal dit voor flink langere reistijden zorgen, in de reisplanner van de NS zorgt de stremming op het traject Amersfoort – Assen voor zo’n 40 minuten aan extra reistijd. Een woordvoerster van de NS legt tegenover Nieuwsmotor.nl uit waarom voor deze periode is gekozen:

“We plannen werkzaamheden aan het spoor altijd al zeer lang van tevoren in, vaak begint dat al anderhalf jaar van tevoren. Daarbij hadden we rekening gehouden met het laatste volledige weekend van juni, waarin de TT tot nu toe altijd werd georganiseerd. Nadat wij deze planning al hadden gemaakt, bleek de TT in 2018 voor het eerst op de eerste zondag van juli verreden te worden, wat dus een week later was.” 

“We gaan alles zo goed mogelijk organiseren, met veel extra bussen. Daarbij houden we rekening met het extra aanbod van passagiers door de TT, van voorgaande jaren weten we hoeveel reizigers met het vervoer naar Assen gaan in dat weekend.”

In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen van/naar Zwolle in alle richtingen.
* Trajecten van/tot Meppel, ’t Harde, Olst en Kampen Zuid: NS bussen
* Trajecten van/tot Ommen: Blauwnet bussen
* Trajecten van/tot Raalte, Kampen: Blauwnet bussen
Voor doorgaande reizigers rijden er rechtstreekse bussen tussen Meppel en ’t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuid. 

NS zet in deze periode op normale dagen tussen de 125 en 200 bussen per dag in. Verder zijn er op de stations extra medewerkers aanwezig om reizigers op weg te helpen.

Recent berichtten we nog over de ontwikkelingen rondom het TT-Circuit om de aan- en vooral afvoer van auto’s na de TT beter te laten verlopen dan voorgaande jaren. 

WE ZIJN ERG BENIEUWD NAAR UW ERVARINGEN IN DE REACTIES ONDER DIT BERICHT!


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief