Skip to main content

Ga zelf van start in Dutch Naked Bike raceklasse!

In 2023 gaat de Dutch Naked Bike Class van start in de International Dutch Championship competitie. Deze klasse is gebaseerd op een standaard Naked Bike motor tot 955cc. Ieder motormerk heeft één of meerdere Naked Bike motoren in haar modellenreeks opgenomen, welke passen in het reglement.
Kleine technische aanpassingen met name op het gebied van de veiligheid zijn verplicht. Slechts enkele aanpassingen zijn toegestaan, echter de “looks and likes” van de Naked Bike dient gerespecteerd te blijven. Ombouw van de Naked Bike waarmee je nu op straat rijdt is niet omvangrijk en er hangt een vriendelijk prijskaartje aan. Klik voor het technisch reglement op deze link: Technisch reglement Dutch Naked Bike (PDF).

Zes events – zeven races

Alle 6 IDC races waarin de Dutch Naked Bike Class aan de start staat worden verreden op zaterdagen op het Grand Prix TT Circuit Assen. Tijdens de IDC finaleraces op zaterdag 7 oktober worden dubbele races verreden. Inschrijving is mogelijk vanaf 15 jaar.

Inschrijfgeld

Dankzij de Stichting Motorwegraces Assen (SMA) is het inschrijfgeld uitermate gunstig geprijsd. De SMA sponsort namelijk iedere deelnemer aan de Dutch Naked Bike Class voor maar liefst € 85,00 per race! Het inschrijfgeld bedraagt hierdoor per IDC race geen € 255,- maar € 170,-, een uniek gebaar van de SMA voor de Nederlandse motorsport.

Dus wil je onder gunstige materiële en financiële voorwaarden in 2023 van start gaan in de IDC motorrace competitie? Dan is de Dutch Naked Bike Class hiervoor dé juiste klasse.

CRT motorrace licentiecursus

CRT organiseert op donderdag 6 april haar CRT motorrace licentiecursus op het TT Circuit Assen. Na het behalen van deze cursus kun je jouw IDC jaarlicentie 2023 aanvragen, waarin de persoonlijke ongevallenverzekering is inbegrepen tijdens IDC races.

Bron: CRT/IDC

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws