Ducati wint Pikes Peak Hillclimb 2018

Afgelopen zondag was de 96e editie van de ‘Pikes Peak Hillclimb’. In een eerder artikel berichtten we er al over dat het een spannende race zou worden. Waarbij de strijd voornamelijk zou gaan tussen Ducati en KTM. De Oostenrijkers hebben sinds vorig jaar het record in handen met de 1290 Superduke R, die met Chris Fillmore achter het stuur in een tijd van 9:49.625 wist te finishen. Ook dit jaar nam Chris Fillmore deel aan de race, maar dan in een lichtere klasse op een Duke 790. Voor KTM kwam dit jaar Rennie Scaysbrook uit in de zwaarste categorie. Ducati, dat sinds 2008 ieder jaar heeft gewonnen, maar vorig jaar dus hun meerdere moest erkennen in KTM, stuurde haar oude recordrijder de hillclimb op, namelijk Carlin Dunne met de Ducati Multistrada Pikes Peak 2018. In de trainingsweek waren de weersomstandigheden ideaal en werden er in sommige secties van het parcours records gereden. In het weekend sloeg het weer echter om, dit zorgde zelfs voor sneeuw op de top.

Op de racedag zette Carlin Dunne uiteindelijk de beste tijd neer en heroverde hiermee zijn eerste plaats. Het record dat KTM gevestigd heeft blijft echter overeind. Dunne kwam niet aan de record tijd en noteerde 9:59.102 met de Ducati, hiermee bleef hij Rennie Scaysbook op de KTM maar net voor, die een tijd noteerde van 9:59.794. Over de race zei Dunne dat hij halverwege al wist dat het een race naar de finish zou worden en niet naar het record. Halverwege race begonnen de banden hun grip te verliezen door de temperatuur, gladheid en het feit dat de weg erg vies was.

Chris Fillmore wist op de KTM 790 Duke de derde overall tijd (10:04.038) te noteren. Hiermee won hij de middleweight klasse en is hij nu ook recordhouder qua tijd in deze klasse. De enige vrouwelijke bestuurder en debutant, Lucy Glöckner, wist een knappe zesde tijd neer te zetten om de BMW S 1000 R.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief