Skip to main content

Dovizioso wint op Silverstone, Bendsneyder crasht

Andrea Dovizioso heeft de Grand Prix op Silverstone op zijn naam geschreven voor Maverick Viñales en Valentino Rossi. Door het uitvallen van Marc Marquez neemt Dovizioso de leiding over in het kampioenschap. Bo Bendsneyder kwam niet aan de finish in de Moto3, maar maakte tevens zondagmorgen bekend dat hij volgend jaar gaat rijden in de Moto2 voor Tech3 Racing.

Zoals vaker dit jaar leverde de MotoGP-wedstrijd een interessant en spannend duel op. Andrea Dovizioso was na twintig ronden de sterkste. De kopgroep bestond lang uit vijf coureurs, maar halverwege de race viel Marc Marquez uit met technische problemen. Maverick Viñales werd tweede voor zijn teammaat Valentino Rossi, die lang de wedstrijd aanvoerde in zijn 300e race in de koningsklasse. Thuisrijder Cal Crutchlow maakten ook de hele race deel uit van de kopgroep en finishte binnen een seconde van Dovizioso in vierde positie. Dovizioso neemt met zijn overwinning de leiding over het in het spannende WK, waarbij de eerste vier rijders slechts binnen 26 punten van elkaar staan!

Verder werd het een weekend met de dubbele gevoelens voor Bo Bendsneyder. Zondagmorgen kort voor de Moto3-wedstrijd kwam het mooie nieuws naar buiten dat de 18-jarige coureur een contract heeft getekend bij Tech3 Racing in de Moto2 voor het seizoen 2018. In de race maakte Bendsneyder deel uit van de enorme kopgroep toen hij in de voorlaatste ronde crashte samen met Juanfran Guevara. Omdat Guevara langs de baan bleef liggen ging in de laatste ronde de rode vlag uit. Aron Canet werd als winnaar uitgeroepen.

De Moto2-wedstrijd werd gewonnen door Takaaki Nakagami. Voor uitgebreide wedstrijdverslagen en meer informatie over het transfernieuws van Bendsneyder kan je terecht op www.dutchmotorsport.nl.

Wedstrijdverslag MotoGP

Wedstrijdverslag Moto3 

Transfernieuws Bendsneyder 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws