Details over Dakar 2020 Saudi Arabië, inschrijving geopend

Met de officiële presentatie van de 2020-editie van de Dakar, die in Saoedi-Arabië zal plaatsvinden, is een maand geleden een nieuw 3e hoofdstuk in het verhaal van Dakar Rally aangekondigd. Na Afrika en Zuid-Amerika neemt het Midden-Oosten nu het stokje over als locatie voor de rally-raid race. Nieuwe details voor de rally van 2020 werden gisteren door organisator ASO tijdens een bijeenkomst in Parijs onthuld door David Castera, de Race Director van Dakar 2020. 

Castera bevestigde dat de route van de race ongeveer 9000 kilometer lang zal zijn, af te leggen in 14 dagen en 12 wedstrijdstages. Ook werd bekendgemaakt dat er vooraf een trainingsverbod in Saoedi-Arabië geldt. Zoals eerder al gedacht gaat ook de distributie van roadbooks op sommige dagen pas op de ochtend van de etappe zelf gebeuren en is er de introductie van een SuperMarathon Stage voor motorfietsen, dus meerdere dagen achter elkaar zonder support. Verder belooft de organisator een gevarieerde route, die over verschillende soorten terrein in het Arabische land zal lopen. 

Nadat de deelnemende voertuigen per zeevervoer van Zuid-Frankrijk naar Saoedi-Arabië zullen gaan, krijgen de teams ze op nieuwjaarsdag 2019 weer terug in de haven van Jeddah. De opbouw van de race vindt dan plaats in de op één na grootste stad van het land, waar het evenement officieel op 4 januari 2020 begint met het ceremoniële startpodium. De start van de eerste etappe staat dan een dag later gepland op 5 januari. De rustdag is op 11 januari in de hoofdstad van het land, Riyad, en het evenement zal op 17 januari in Al Qiddiya eindigen.
De inschrijving werd daarna geopend, voor motorrijders variëren de kosten daarvan van € 16.600 voor nieuwkomers tot 14.800 voor “Legends” die eerder al meer dan 10 keer meededen. Voor monteurs en helpers geldt een tarief van rond de 10.000 euro per persoon plus zo’n 2500 euro voor een volgauto tot 10.000 euro voor een servicetruck.

2020 Dakar Saudi Arabia details

Bron: Honda Racing 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief