Skip to main content

Deelnemerslijst 2019 WorldSBK World Superbikes

Vooruitlopend op het nieuwe FIM WorldSBK Superbike Wereldkampioenschap, is de voorlopige lijst van deelnemers openbaar gemaakt, waarop 18 coureurs staan. Naast de gevestigde namen, zijn er een aantal nieuwe rijders die hun debuut gaan maken in het 2019-wereldkampioenschap, wat op 23& 24 februari 2019 op Phillip Island in Australië van start gaat. 

Kawasaki 
Jonathan Rea
verdedigt komend seizoen zijn wereldtitel en jaagt tegelijkertijd op zijn vijfde back-to-back wereldtitel en daarmee op een nieuw record. Zoals altijd zal de Noord-Ier voor het Kawasaki Racing WorldSBK Team rijden, naast zijn nieuwe teamgenoot Leon Haslam die al in het verleden in WorldSBK aantrad. 
Privé-Kawasaki-rijders Leandro Mercado (Orelac VerdNatura) en Toprak Razgatlioglu (Turkse Puccetti Racing) blijven bij hun 2018-teams, terwijl Jordi Torres gaat rijden met de ZX-10RR van Team Pedercini Racing.

Ducati
Een nieuw duo vormt de line-up voor het team van Aruba.it Racing – Ducati. Chaz Davies zal er de pitbox gaan delen met de Spanjaard Alvaro Bautista, die na een uitgebreide carrière in de MotoGP nu debuteert in World Superbikes. Beide coureurs zullen aan boord van de geheel nieuwe Ducati Panigale V4R viercilinder aan de start komen. 
Michael Ruben Rinaldi zal full-time in de topcategorie racen met de Ducati Panigale van het Barni Racing Team, terwijl Eugene Laverty op de V4R zal zitten van Team GoEleven’s nieuwe Panigale V4R.

Yamaha
Nederlander Michael van der Mark en Alex Lowes blijven rijden voor het officiële Pata Yamaha WorldSBK fabrieksteam. Daarnaast zullen nog twee door de fabriek ondersteunde Yamaha’s aan de grid worden toegevoegd, met de nieuw gekroonde 2018 World Supersport wereldkampioen Sandro Cortese en de Italiaanse ster Marco Melandri voor het nieuwe GRT Yamaha WorldSBK-team.

BMW
Ook 2018 STK1000-kampioen Markus Reiterberger zal overstappen naar WorldSBK, en zo een duo vormen met voormalig wereldkampioen Tom Sykes in de nieuwe samenwerking tussen Shaun Muir Racing (SMR) en BWM Motorrad WorldSBK. 

Honda
2019 wordt de comeback van een andere illustere naam, want de Japanner Ryuichi Kiyonari zal samen met Leon Camier deelnemen aan het nieuwe, door HRC ondersteunde team Moriwaki – Althea Honda Racing. Dit team neemt daarmee de plaats in van Ten Kate Honda, waar overigens nog aan een comeback met een ander merk wordt gewerkt. Als dit rond komt zal dit echter zeer waarschijnlijk niet op tijd zijn voor de eerste race in Australië. Een andere nieuwe Honda-rijder is Alessandro Del Bianco (Althea MIE Racing Team), die op 21-jarige leeftijd debuteert in WorldSBK. Zijn team hangt half aan het bovengenoemde Moriwaki-Althea.

Deelnemerslijst 2019 WorldSBK 

1 Jonathan Rea  GBR  Kawasaki ZX-10RR  Kawasaki Racing Team WorldSBK
91 Leon Haslam  GBR  Kawasaki ZX-10RR  Kawasaki Racing Team WorldSBK
7 Chaz Davies  GBR  Ducati Panigale V4 R  ARUBA.IT Racing – Ducati
19 Alvaro Bautista  ESP  Ducati Panigale V4 R  ARUBA.IT Racing – Ducati
22 Alex Lowes  GBR  Yamaha YZF R1  Pata Yamaha WorldSBK Team
60 Michael van der Mark  NED  Yamaha YZF R1  Pata Yamaha WorldSBK Team
28 Markus Reiterberger  GER  BMW S1000 RR  BMW Motorrad WorldSBK Team
66 Tom Sykes  GBR  BMW S1000 RR  BMW Motorrad WorldSBK Team
21 Michael Ruben Rinaldi  ITA  Ducati Panigale V4 R  Barni Racing Team
54 Toprak Razgatlioglu  TUR  Kawasaki ZX-10RR  Turkish Puccetti Racing
52 Alessandro Delbianco  ITA  Honda CBR1000RR  Althea Mie Racing Team
2 Leon Camier  GBR  Honda CBR1000RR  Moriwaki-Althea Honda Racing Team
23 Ryuichi Kiyonari JPN Honda CBR1000RR  Moriwaki-Althea Honda Racing Team
36 Leandro Mercado  ARG  Kawasaki ZX-10RR  Orelac Racing VerdNatura
50 Eugene Laverty  IRL  Ducati Panigale V4 R  Team Goeleven
81 Jordi Torres  ESP  Kawasaki ZX-10RR  Team Pedercini Racing
11 Sandro Cortese  GER Yamaha YZF R1  GRT Yamaha WorldSBK
33 Marco Melandri ITA  Yamaha YZF R1 GRT Yamaha WorldSBK


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws