Skip to main content

Dakar Pre-proloog verhuist naar Eersel, niet meer op TV

Na 15 jaar zal de Dakar Pre-proloog vanaf Valkenswaard naar een nieuwe locatie in Eersel moeten verhuizen, terwijl tegelijkertijd de samenwerking met TV-zender RTL7 ophoudt. Vanwege de slepende juridische strijd tussen het Eurorcircuit, de Gemeente Valkenswaard en de omwonenden van het Eurocircuit, bleek het onmogelijk om het eendaagse Dakar-evenement te blijven organiseren op het circuit in Valkenswaard. Ondanks het vinden van een nieuwe locatie, stapt televisiezender RTL uit de organisatie van het evenement. 

RTL daarover op haar website: “De afgelopen maanden zijn er verschillende alternatieven bekeken om ook in 2019 weer een geslaagd, maar vooral verbeterd evenement neer te zetten. De voorgestelde initiatieven voldoen niet aan de standaard die RTL de toeschouwers en deelnemers van de RTL GP Pre-proloog wil bieden. Aan de wens om de kwaliteit van het evenement te verbeteren kan op dit moment niet worden voldaan, waardoor RTL heeft moeten besluiten om dit jaar het evenement niet te organiseren.”

De Dakar Pre-Proloog gaat op 23 november 2019 wel door, maar dus zonder de medewerking van televisieprgramma RTL GP en op de nieuwe locatie; Landgoed Duynenwater in Eersel. Vanwege problemen rondom de vergunning van het Eurocircuit in Valkenswaard was die locatie al langer onzeker geworden, maar nu er naar Eersel wordt verhuisd, blijkt dat RTL tegelijkertijd stopt met het uitzenden van de pre-proloog. De Pre-Proloog was altijd al vooral een leuk evenement voor de liefhebbers van de rallysport, waarbij de naam meer verwees naar de sfeer van de Dakar dan dat er echt sprake was van een wedstrijdelement. 

“In het verleden was het evenement meer gefocust op de tv-uitzending maar het evenement moet de komende jaren uitgroeien tot een aantrekkelijk festival voor een breed publiek. Daarbij wordt het publiek en niet de tv-opnames als uitgangspunt genomen.” laat organisator William Zweerts de Jong aan Rallymaniacs weten.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws