Skip to main content

Dakar 2021: De nieuwe route en nieuwe regels

De organisatoren van de Dakar Rally hebben de routekaart voor volgend jaar en een herziene set regels voor 2021 vrijgegeven. Het beroemde rally-evenement vindt voor het tweede jaar plaats in Saoedi-Arabië en loopt van 3 tot 15 januari 2021. De nieuwe route, die begint en eindigt in Jeddah, doorkruist de woestijn voordat hij langs de kustlijn van de Rode Zee gaat.

Het grote nieuws is dat de regels voor volgend jaar worden gewijzigd, dit als gevolg van de dodelijke ongevallen van motorrijders Paulo Goncalves en Edwin Straver tijdens de rally van dit jaar. Voor 2021 zijn airbagvesten verplicht voor alle motor- en quadrijders. Deelnemers zullen ook worden gewaarschuwd bij het naderen van moeilijke zones, terwijl bijzonder gevaarlijke delen van de route zullen worden gemarkeerd als ‘slow zones’, waar een snelheidslimiet van 55 km/u (90 km/u) zal worden gehandhaafd. Ook zullern er voor 2021 tijdsstraffen worden opgelegd als deelnemers meer dan eens van zuiger moeten wisselen, zelfs als de rest van de motor hetzelfde blijft. Dat is nog niet alles, rijders zullen niet kunnen werken aan hun motor bij ‘refuelling stations’ en rijders in de topklasse zullen in totaal slechts zes achterbanden krijgen voor de hele rally.

Volgend jaar hebben we ook de Dakar Classic om naar uit te kijken. Het is een nieuw evenement dat parallel aan de hoofdrace zal lopen, specifiek voor voertuigen die deelnamen aan de Dakar (of andere grote rally-evenementen) van voor 2000.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws