Skip to main content

Dakar 2019 – Etappe 6: Quintanilla pakt leiding klassement

Dakar 2019

Na een rustdag op de helft van de rally, reden de motorrijders vandaag de 6e etappe van Arequipa naar San Juan de Marcona met daarin een special van 336 kilometer. De Chileen Pablo Quintanilla reed het eerste gedeelte van de 6e etappe op de 2e plaats, maar wist na het 4e waypoint de koppositie over te nemen. Na een kort duel met Honda-rijder Kevin Benavides finishte Quintanilla als eerste. Daarmee slaat de Chileen een dubbelslag. Naast het winnen van de 6e etappe, neemt hij ook het algemeen klassement over van Amerikaan Ricky Brabec. Kevin Benavides finishte op de 2e plaats. Achter hem volgde het KTM-duo Matthias Walkner en Toby Price op de 3e en 4e plaats. Yamaha-rijder Adrien van Beveren finishte opnieuw op de 5e plaats. Brabec verloor 7 minuten en 30 seconden op Pablo Quintanilla en verliest daardoor zijn leiding in het algemeen klassement. Stefan Svitko, Andrew Short, Luciano Benavides en Jose Ignacio Cornejo Florimo maakten de top 10 van etappe 6 compleet. Spanjaard Lorenzo Santolino moet de Dakar verlaten na een crash aan het begin van de etappe. Na hulp van Benavides en Van Beveren werd de debutant afgevoerd door het medische team. In de 5e etappe finishte Santolino op een knappe 4e plaats.

Quintanilla leidt nu het algemeen klassement met een voorsprong van 4 minuten en 38 seconden op Brabec. Toby Price en Adrien van Beveren behouden hun plaats in de top 5 op plaatsen 3 en 5. Kevin Benavides staat na zijn 2e plaats in etappe 6 op de 4e plaats in het algemeen klassement. KTM-rijders Sam Sunderland en Matthias Walkner staan op plaats 6 en 7, gevolgd door Stefan Svitko, Xavier de Soultrait en Andrew Short. 

De Nederlanders Mark Tielemans en Edwin Straver eindigden in etappe 6 op de 36e en 37e plaats. Een goede verbetering van de 46e en 47e plaatsen in etappe 5. Paul Spierings finishte deze etappe op de 40e plaats, hij staat in het algemeen klassement nu op de 37e plaats. De overige 8 Nederlanders zijn nog niet gefinisht. 


Husqvarna Motorcycles

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws