Skip to main content

Dakar 2017 – Etappe 8: Barreda vecht zich terug met dominante overwinning

Joan Barreda vocht zich in de achtste etappe van de Dakar Rally terug naar een dominante overwinning. Over 419 kilometer was de Spanjaard van Honda bijna vier minuten sneller dan Matthias Walkner. Sam Sunderland leidt nog altijd het klassement. Barreda sloeg vroeg in de etappe zijn slag waar teamgenoten Brabec en Goncalves de mist in gingen. De drie HRC Honda mannen kwamen bij elkaar en reden tot het eind van het eerste deel samen. In deel twee kon alles overnieuw beginnen en consolideerde Barreda zijn voorsprong.

Sam Sunderland deed echter de beste zaken tijdens etappe acht. De Brit reed Pablo Quintanilla op drie minuten achterstand en Adrien van Beveren verloor meer dan zes minuten. In het klassement staat Sunderland nu twintig minuten voor op Quintanilla. Sunderland bouwde zijn voorsprong uit zonder zelf al te veel risico’s te nemen. En dat bevalt hem wel: “Ik verloor op een aantal momenten wat tijd vandaag maar het belangrijkste is dat ik elke dag veilig aan de finish kom. Het is goed om de lastige marathonetappe klaar te hebben, maar ik denk nog niet aan de overwinning. Het omgaan met risico’s bepaald wie wat meemaakt tijdens de rally en hoe je de schade kunt beperken. Ik denk dat je de Dakar wint op de slechte dagen, niet op de goede.”

Robert van Pelt heeft na de rustdag weer energie gevonden om sneller te rijden. Van Pelt werd in de achtste etappe 41e. Maikel Verkade verloor daarentegen wat tijd, hij werd 68e. Arjan Bos kwam op bijna twee uur achterstand binnen van winnaar Barreda.

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

Winaar etappe 8 Joan Barreda . Foto: Marcel Vermeij/Rallymaniacs.com
©Rallymaniacs

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws